Conferința Connecting Legal Minds, organizată de societatea de avocatură JGV – oportunitate de coeziune și evoluție profesională pentru întreaga echipă

Ultima ediție a conferinței a fost spre finalul anului trecut, în Bulgaria, iar o parte dintre colegii care au participat au împărtășit din propria experiență.

În echipa JGV sunt colegi care au evoluat odată cu societatea și au participat an de an la conferințele organizate intern, remarcând astăzi o evoluție în cariera lor, dar și la nivel personal, acumulând experiențe și informații valoroase.

“Aceste întâlniri sunt tot atâtea ocazii pentru noi, avocaţi din JGV, de a dezbate modul în care strategiile discutate la întâlnirile anterioare se manifestă în practică, dacă mai trebuie șlefuite, sau, dimpotrivă, modul în care abordăm problemele sunt confirmate de instanțele naţionale. La ultima Conferință Connecting Legal Minds, am avut plăcerea să constatăm că Înalta Curte de Casație și Justiție a tranșat o problemă foarte importantă din dosarele noastre în mod favorabil clientului nostru.

Aceste discuții și întâlniri sunt totdeauna foarte aplicate, concrete, colegii noștri pledează la instanțe din toată țara, astfel inevitabil învățăm unii de la ceilalți, ceea ce este un mare avantaj pe o piață concurențială, cum este cea a avocaturii.

Pentru mine, aceste întâlniri sunt oportunități să evoluez profesional, discutând problemele care mă preocupă cu colegii specializați în acelaşi domeniu”, spune Andrea Kovacs, Managing Associate JGV.

“Din punct de vedere profesional sunt abordate subiecte care ne interesează pe toți, sunt prezentate strategii noi, sunt analizate subiecte și soluții la provocările profesionale cu care ne confruntăm. Iar din punct de vedere al networking-ului profesional, avem posibilitatea să ne întâlnim și într-un cadru mai relaxat, mai prietenos, care favorizează schimbul de idei și ajută la o colaborare mai bună.

După fiecare întâlnire, ne simțim mai bine pregătiți și mai uniți, aspecte care favorizează dezvoltarea profesională a fiecăruia dintre noi”, explică Ioana Culachi, Managing Associate JGV.

“Pentru mine, Conferințele Connecting Legal Minds la care am participat de-a lungul anilor în JGV, au avut un dublu rol: un rol profesional – cel de a-mi cunoaște colegii noi de la birourile teritoriale, de a crea noi conexiuni și de a consolida relația cu colegii mei de departament, dar și un rol personal – de a descoperi locuri noi, fiind pasionată de călătorii.

În profesia de avocat, există deseori o <încrucișare> între diferite domenii de practică, deoarece, de cele mai multe ori, clienții noștri au nevoie de asistență juridică pentru o serie de probleme diferite. Din acest motiv, tot timpul am apreciat faptul că, în astfel de întâlniri, am putut să fac schimb de experiență și opinii cu colegii mei care sunt specializați în alte arii de drept, și astfel am reușit să găsim împreună soluții la probleme care păreau imposibil de “rezolvat”, arată Aurelia Ciobanu, Senior Associate – Team Leader JGV.

În fiecare an, în echipa JGV se alătură colegi noi, ceea ce înseamnă că atenția către un mediu prietenos și oportun, unde noii colegi își pot pune în valoare potențialul și se pot integra rapid în cultura organizațională este mereu un aspect important.

“Pentru mine a fost primul eveniment de acest fel la care am participat și mi-a plăcut mult. Am observat la colegii avocați din departamentul vecin faptul că au trecut la o nouă abordare a modului în care vor soluționa din punct de vedere juridic cazurile cu care se vor confrunta pe viitor. A fost interesant să fiu martor la prezentarea unei noi strategii, cu detalii specifice”, spune Cristian Carleciuc, Associate JGV.

“În calitate de membru nou venit în echipă, pentru mine Conferința Connecting Legal Minds a fost o ocazie bună să cunosc cea mai mare parte dintre colegi, atât pe cei din biroul din București, cât și pe cei din celelalte birouri din țară. Am apreciat modul în care partenerii societății se implică în vederea formării echipei și faptul că toți avocații au avut ocazia să povestească despre reușitele lor”, mărturisește Diana Cebanu, Business Support Officer JGV.

Prin punerea în practică a unui management cu dimensiune umană, care să construiască un sentiment de apartenență la organizație și la comunitatea profesională, prin workshopuri, sesiuni tematice și prin recompensarea celor care se implică activ și care aduc valoare în proiectele societății, JGV e mai mult decât un simplu angajator. Este o comunitate ce susține o experiență de muncă autentică și semnificativă, dar cu orientare către obţinerea rezultatelor, cu urmărirea strategiei, şi cu măsurarea rezultatelor, pentru a vedea ce este de transformat pentru a ajunge acolo unde și-a propus.

“Întâlnirile în afara mediului profesional și al biroului sunt esențiale pentru camaraderie și pentru un suflu bun zilnic la birou. Adică acel motiv pentru care mai vrei să revii și a doua zi. Mie însumi nu mi-ar plăcea să văd oameni nefericiți în jurul meu și fac tot ce ține de mine în acest sens. Evenimentele de acest fel ne confirmă sau infirmă alegerea și coeziunea echipei și ne fac să ne recalibrăm așteptările și atitudinea față de oameni, în funcție de evoluția lor”, afirmă Cătălin Vlad, Partner JGV.

“Organizăm acest eveniment, în mod constant, de 17 ani, iar scopul acestor întâlniri a evoluat treptat. Ne doream să ne detașăm de formalitatea biroului și a rutinei zilnice, să ne cunoaștem mai bine, să socializăm mai mult și să creăm relații interumane puternice. Consider că nu poți să ai o echipă funcțională fără o interacțiune de acest fel, informală, relaxată.

Pe măsură ce echipa a crescut și când au apărut birourile teritoriale, obiectivele urmărite prin organizarea acestor întâlniri au evoluat. Desigur, componenta de socializare și relaționare a rămas extrem de importantă. Mulți dintre colegi, care sunt din birouri teritoriale diferite, au ocazia de a se întâlni și de a relaționa în mod direct doar cu ocazia acestor întâlniri. Însă, pe măsură ce activitatea a devenit tot mai complexă, și nevoia de perfecționare profesională este din ce în ce mai pronunțată.

Aceste sesiuni au un rol extrem de important în uniformizarea experienței avocaților din echipă, în perfecționarea fiecăruia dintre noi și nu în ultimul rând în integrarea rapidă a noilor colegi”, declară Ionuț Jercan, Managing Partner JGV.

Următoarea ediție a conferinței Connecting Legal Minds va fi în aprilie. Atunci vor fi premiați colegii care s-au remarcat anul trecut, pe lângă sesiunile de lucru și noutățile din domeniu.

Societatea de avocatură JGV și Asociații a fost premiată, la Gala The Times Legal Innovation, pentru performanțe deosebite în domeniul Dreptului Civil. În ultimii 17 ani, JGV a reprezentat peste 12.000 de clienți.

Cu o echipă de peste 40 de avocați și colaboratori în toată țara, echipa JGV are cel mai consistent istoric de soluții juridice și financiare favorabile. Și-a consolidat poziția de lider în aria de practică personal injury, inclusiv integrarea în cercul de parteneri din restul Europei care se ocupă cu astfel de cazuri. În același timp, gestionează și un număr variat de dosare ce aparțin clienților societăți comerciale – litigii privind achiziții publice sau în legătură cu contracte de achiziții publice.

Societatea de avocatură JGV este organizată ca un veritabil departament de litigii și are și un departament solid de consultanță comercială, pentru a oferi soluții proactive.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share