Continental Iași dă startul înscrierilor pentru un program intensiv de pregătire și reconversie profesională în software development

Compania Continental lansează o nouă ediție a programului Continental Entry Training Program (CETP), dedicat absolvenților de studii superioare care doresc să facă o reconversie profesională sau să-și îmbunătățească nivelul de cunoștințe în dezvoltarea de software pentru produse automotive.

CETP 2023 este un program intensiv de pregătire care începe pe 9 martie, durează 15 săptămâni și își propune să ofere șansa unei cariere în dezvoltare software celor interesați să devină parte din echipa Continental Iași.

Pot participa absolvenții de studii superioare din orice domeniu, tehnic sau non-tehnic, iar înscrierile se pot face pe site-ul Continental, până pe 3 februarie. 30 de persoane vor beneficia de cursuri intensive (șase ore/ zi), învățarea noțiunilor de programare în C, microcontrollere și procese de dezvoltare software, acces la o gamă variată de exerciții și proiecte practice, interacțiunea cu traineri experimentați din companie, remunerare pe perioada derulării programului și posibilitatea de e lucra în companie, indiferent de experiența profesională anterioară.

„Continental Entry Training Program a ajuns deja la a 11-a ediție și a demonstrat că este o oportunitate bună pentru absolvenții care își doresc să înceapă o carieră în software development sau testing, dar au nevoie de o bază de cunoștințe teoretice și practice. Într-un mediu economic atât de instabil, observăm deja de câțiva ani un interes deosebit pentru reconversia profesională din domenii non-tehnice, iar CETP este programul ideal în această direcție”, spune Anda Merlușcă, Manager Resurse Umane în Continental Iași.

În 2022, la ultima ediție CETP, au candidat peste 400 de persoane. Circa 60 la sută aveau experiență sau studii în domenii non-tehnice, precum psihologie, teologie, arte, comunicare și relații publice, finanțe-bănci, drept, geografie, asistență medicală, tehnică dentară, farmacie sau medicină generală. 22 dintre cei 30 de participanți la CETP 2022 sunt deja angajați la Continental Iași.

„CETP m-a învățat că nu este niciodată prea târziu să am curajul să învăț lucruri de la zero și să mă reinventez într-un domeniu pe care până atunci l-am admirat de la distanță. Pe parcursul programului, trainerii 100 la sută dedicați s-au asigurat că fiecare dintre noi acumulează un bagaj cât mai mare de cunoștințe în limbajul de programare C, microcontrolere și embedded systems, indiferent de domeniul din care proveneam, astfel încât, la final, să avem oportunitatea de a ne construi o carieră la Continental”, arată Cristina-Ecaterina Stănescu, Software Developer în echipa de Cyber Security din Continental Iași.

Continental este prezentă în Iași din 2006 și are peste 2.000 de angajați. Inginerii din centrul de cercetare dezvoltă produse și tehnologii de vârf din industria auto, cu accent pe securitatea cibernetică, creare software și conducerea autonomă. În parteneriat cu mediul universitar local și internațional, specialiștii din Iași lucrează în proiecte dedicate mașinilor și orașelor inteligente.

Între 1999 și 2021, Continental a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie, în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share