Continental Sibiu extinde grădinița dedicată copiilor angajaților

Cel mai mare angajator din Sibiu a finalizat extinderea grădiniței, care funcționează și în regim de creșă, exclusiv pentru copiii angajaților. Odată cu extinderea, grădinița are o capacitate crescută de până la 160 de locuri.

De la inaugurarea din 2015 și până acum, peste 1,2 milioane de euro au fost investiți în construcția grădiniței, achiziția de echipamente specifice, extinderea și îmbunătățirea continuă a acesteia. Odată cu extinderea, grădinița are acum o suprafață totală de aproape 2.000 mp. Include un loc de joacă exterior de 850 mp, opt săli de clasă, sală de sport, bucătărie, cabinet medical și alte facilități, toate dotate cu mobilier modern și adaptate corespunzător nevoilor copiilor.

“Pentru noi, grădinița companiei face parte din povestea noastră de succes de aici, din Sibiu, și suntem bucuroși să oferim acest beneficiu angajaților noștri, acum cu o capacitate crescută, de până la 160 de locuri. Suntem cel mai mare și mai dorit angajator din regiune (potrivit topului Catalyst) și este o prioritate pentru noi să asigurăm pentru #PeopleOfContinentalSibiu un echilibru între viața profesională și cea personală și să-i sprijinim în a-și gestiona cea mai valoroasă resursă: timpul. În plus, recrutăm și specialiști din afara orașului și vrem să le oferim acestora și familiilor lor o integrare cât mai plăcută în Sibiu”, spune Lăcrămioara Dărăban, Head of Human Relations la compania Continental din Sibiu.

Serviciile educaționale din grădiniță sunt asigurate de Asociația pentru Educație – Grădinița Maria Clara, autorizată și acreditată de Minsterul Educației. Încă de la deschidere, din 2015, o parte dintre costurile generate de serviciile acesteia sunt acoperite de companie. Copiii angajaților pot beneficia de o educație bilingvă, în germană sau română, dar și de cursuri în limba engleză, fără a fi percepute costuri extra. Sunt disponibile și diverse activități suplimentare, cum ar fi cursuri de balet, dans sau șah, iar copiii sunt implicați în diferite evenimente, uneori chiar și în interiorul companiei.

Continental dezvoltă tehnologii și servicii inovatoare pentru mobilitatea sustenabilă și interconectată a oamenilor şi a bunurilor acestora. Între 1999 și 2021, a investit peste două miliarde de euro în activităţile din România. Toate cele trei domenii de activitate ale companiei sunt reprezentate aici. Continental deţine șase unităţi de producţie și patru centre de inginerie în Timişoara, Sibiu, Carei, Nădab şi Iaşi, și un centru de distribuţie a anvelopelor în București. La finalul lui 2021, avea peste 17.500 de angajaţi, dintre care peste o treime reprezentată de ingineri și informaticieni, și va continua să angajeze în funcție de viitoarele proiecte.

Articolul anterior

Beneficiile extrasalariale tradiționale rămân de bază, dar tot mai multe companii le adaptează pentru fiecare angajat

Articolul următor

Indemnizațiile membrilor CA, directorilor și administratorilor impozitate ca salarii ori ca activitate cu TVA? UE schimbă perspectiva!

Articole din aceeași categorie
Total
16
Share