Corteva Agriscience aduce profesiile din sectorul agricol mai aproape de tineri

Luna trecută, compania internațională de cercetare și dezvoltare agricolă Corteva Agriscience a invitat peste 150 de studenți și elevi din instituțiile de învățământ cu profil agricol să ia parte la un tur al facilității de producere semințe din Afumați și să discute cu experții agronomi despre profesiile din sfera de agricultură.

Studenții și elevii și-au început ziua în stația din Afumați, cu o instruire de siguranță și conduită, urmată de o prezentare a istoriei Corteva în România. În urma modulului teoretic, tinerii au primit informații despre țările în care Corteva activează și exportă produse și despre date tehnice din fluxul tehnologic din stație și din câmp.

A doua parte a evenimentului a constat în vizita propriu-zisă în fabrică, unde invitații au putut vedea zona de recepție porumb, depănușare, uscare și batozare. În plus, li s-a prezentat stația nouă de condiționare și linia de tratament și au putut face și un tur prin magazii.

“Ca student și angajat Corteva Agriscience, am avut deseori privilegiul să mă bucur de astfel de evenimente, care încurajează tânăra generație să se familiarizeze cu domeniul agricol și să prospere în cadrul lui. Ceea ce pentru mine a început cu o astfel de vizită, s-a concretizat într-o frumoasă carieră, pe parcursul căreia Corteva m-a inspirat și sprijinit să privesc plină de curiozitate sectorul agricol. Aici am conștientizat importanța agriculturii ca sursă esențială de creștere economică, de ocupare a forței de muncă, de reducere a sărăciei și de securitate alimentară. Mă bucur că și alți colegi studenți și elevi sunt împinși spre inovație și prosperitate de Corteva Agriscience, prin astfel de vizite și evenimente care îi vizează direct și care sunt orientate spre nevoie și interesele lor”, spune Elena-Andreea Stoian, fostă participantă la programele pentru tineri organizate de Corteva Agriscience și actual angajat în companie.

Corteva Agriscience consideră că este important ca tinerii să se familiarizeze și să îndrăgească profesiile și oportunitățile oferite de sfera agriculturii, astfel că participanții la eveniment s-au putut interesa și despre oportunitățile de angajare oferite de companie direct de la angajații Corteva.

“Consider că aceste evenimente sunt utile și pentru Corteva, și pentru tinerii noilor generații, care pot primi direct de la sursă prezentări despre activitățile și valorile companiei. Sectorul agricol este mereu în căutare de talente noi, deoarece oamenii și animalele au nevoie de hrană. Este un sector superb atunci când vine vorba de antreprenori din noile generații care sunt capabili să identifice oportunități de afaceri acolo unde nu pare a exista niciuna. Există încă mult loc pentru îmbunătățiri în sectorul agricol, dar am putut observa că atitudinile față de agricultură și față de pozițiile agricole se schimbă într-o direcție pozitivă. Dacă altădată tinerii evitau acest sector, acum sunt mult mai entuziaști și mai concilianți când vine vorba de alegerea unei cariere în acest domeniu”, declară Jean Ionescu, Country Leader România și Moldova Corteva Agriscience.

DESPRE CORTEVA AGRISCIENCE

Este o companie globală, eminamente agricolă, tranzacționată la bursă, ce combină inovația de vârf din industrie, implicarea clienților și execuția operațională, pentru a oferi soluții la cele mai mari provocări agricole din lume.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share