Recrutarea accelerează în România, în 2023, în ciuda concedierilor masive din Vest. Companiile au contactat deja cu 45% mai mulți candidați decât la începutul lui 2022

Foto: Sora Shimazaki

Disponibilizările masive din marile corporații IT din Vest au amplificat gradul de nesiguranță în rândul candidaților din România, deși datele platformei de recrutare online BestJobs arată că angajatorii continuă căutările pentru a acoperi necesarul de personal.

De la începutul anului, angajatorii au contactat cu 45 la sută mai mulți candidați decât în aceeași perioadă din 2022. În plus, tot mai mulți aleg să afișeze salariul în oferta de job, pentru a atrage candidați relevanți. Gradul de transparentizare a ajuns la 36 la sută, cu 14 la sută în creștere față de anul trecut.

“Observăm o evoluție în zona de transparentizare a salariilor, ca parte a strategiei de a oferi candidaților oportunități egale, indiferent de vârstă sau gen, dar și de a-și crește atractivitatea în rândul candidaților care își doresc acces complet la informațiile despre job încă din momentul aplicării. În tandem, mai mult de jumătate dintre candidații activi pe platformă și-au stabilit o marjă salarială ca să eficientizeze procesul de căutare și ca să modeleze piața conform nevoilor lor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs.

Cele mai multe oferte de job cu #SalariuLaVedere sunt din vânzări, inginerie, financiar/ contabilitate, IT/ telecom și producție/ logistică. Peste opt la sută se adresează candidaților fără experiență, circa 26 la sută celor entry-level, 38 la sută celor cu doi-cinci ani de experiență, iar 28 la sută persoanelor cu experiență de peste cinci ani și executive level. Joburile internaționale, care presupun relocarea permanentă sau temporară, afișează salariile ca să atragă candidații, mai ales că ofertele salariale sunt mult mai mari decât cele din România.

Domeniile cu cele mai multe joburi de la începutul anului sunt vânzări, management, inginerie și financiar/ contabilitate. 20 la sută din totalul candidaturilor sunt în vânzări, circa 14 la sută în management și nouă la sută în financiar/ contabilitate. Nici angajatorii din IT nu dau semne de încetinire a demersurilor de recrutare, în ciuda știrilor despre disponibilizările din corporații. Circa 10.000 de joburi în IT/ telecom au fost publicate pe platformă în 2023, ca o confirmare a nevoii acute de specialiști în domeniu.

De la începutul acestei luni, persoanele între 25 și 34 de ani au fost cele mai active (35 la sută) și au candidat într-un număr mai mare la joburi, față de alte categorii de vârstă. În continuare, joburile remote sau parțial remote atrag o bună parte dintre candidaturi. Datele din februarie arată o creștere a numărului de candidaturi pentru joburile remote cu zece la sută față de ianuarie și dublu față de februarie 2022.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 35.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share