Banner

Cum îți poți transforma balconul sau terasa într-un birou elegant și confortabil, în timpul verii

E vară, e frumos și poți să stai mai mult în aer liber. Poate că în perioada asta lucrezi de acasă sau poate că te-ai mutat în lunile de vară în casa de la țară, unde e mai multă liniște, aer mai curat și ești mai relaxat.

Când vremea e frumoasă, să stai opt ore pe zi în interior, în fața laptopului, nu e o idee care să surâdă prea multor oameni. Dar dacă ai un balcon, o terasă sau o grădină, o poți transforma într-un spațiu de lucru confortabil, în care să poți lucra în timp ce te bucuri și de natură.

Câteva sfaturi de la JYSK, pentru a avea un spațiu de lucru mai confortabil afară.

1 . Alege un loc umbrit

Umbra nu e un must-have doar în zilele caniculare. Este aproape imposibil să vezi ecranul unui laptop dacă stai în soare, chiar dacă e octombrie și afară sunt 15 grade. Așadar, primul lucru pe care trebuie să-l faci este să eviți să stai în lumina directă a soarelui.

Dacă ai o grădină cu pomi, sfatul e ușor de urmat: îți poți așeza o masă, un scaun sau un șezlong la umbra pomilor. Sau poți alege să-ți așezi biroul în partea de nord a casei, astfel încât să ai mai multă umbră în timpul zilei.

Dacă umbra naturală lipsește, atunci există alte soluții.

Un parasolar este ideal pentru balcon sau terasă. E ușor de montat, nu este costisitor, are un aspect boem și acoperă o zonă mai mare, astfel încât vei obține mai multă umbră. Ziua te va ajuta să ai un spațiu de lucru confortabil, iar dacă adaugi și câteva ghirlande luminoase, vei avea un loc foarte frumos de relaxare seara, cu multe lumini care îți fac spațiul outdoor mai atractiv.

Un parasolar este ideal pentru balcon sau terasă.

O altă soluție potrivită atât pentru balcon, cât și pentru terasă sau grădină, este o umbrelă de soare cu funcție de înclinare, pe care o poți regla în funcție de cum bate lumina soarelui. Va umbri o suprafață mai mică, dar dacă ai la dispoziție doar un balcon pentru spațiul de lucru, atunci este de ajuns.

Umbrela de soare cu funcție de înclinare poate fi reglată în funcție de cum bate lumina soarelui.

2. Cum să ai intimitate

Atunci când lucrezi, vrei să te poți concentra și să nu fii distras de vecinii de vizavi. Din nou, în cazul în care stai la casă și ai la dispoziție o întreagă grădină, e ușor să alegi să-ți amenajezi spațiul de lucru într-un colț mai liniștit de grădină, departe de ochii vecinilor sau ai celorlalți membrii ai familiei.

Dar dacă stai la bloc și terasa sau balconul tău au o priveliște de excepție către blocul vecin, poți folosi câteva obiecte de decor care să facă balconul să arate mai frumos, dar să și blocheze vederea către și dinspre vecini.

Ghivecele cu plante sunt o soluție atractivă și accesibilă. Alege fie ghivece mai de podea, cu plante înalte, fie jardiniere pe care le poți agăța de balustradă. Pe lângă intimitate, vei obține și mai multă umbră și un aspect mai natural al balconului.

Pe lângă intimitate, ghivecele cu plante aduc mai multă umbră și un aspect mai natural al balconului.

Pentru terasă, poți folosi o copertină laterală, care este ușor de tras când vrei intimitate și de dat la o parte atunci când dorești să te bucuri de priveliștea din jur.

Copertina laterală îți asigură intimitate.

3. Masă și scaun pentru birou

Știm cât de important este să ai o poziție ergonomică atunci când lucrezi de la birou. Același lucru este valabil și când ai un spațiu de lucru în aer liber. Acesta trebuie să fie confortabil și să te ajute să stai într-o poziție cât mai sănătoasă, mai ales dacă petreci mai multe ore lucrând de acasă.

Pentru balcon, alege mobilier mic, precum o masă de bistro și un scaun de grădină, care nu ocupă mult spațiu și care au și o înălțime potrivită pentru ca tu să ai o poziție corectă cât lucrezi. De preferat, alege un scaun de grădină cu spătar înalt, care să aibă și brațe, astfel încât să ai o poziție mai corectă când lucrezi. Pentru mai mult sprijin pentru coloana vertebrală, poți folosi o pernă deco pentru spătarul scaunului.

O masă de bistro și un scaun de grădină nu ocupă mult spațiu.

Poți opta și pentru un fotoliu sau un puf de terasă, împreună cu o masă de terasă, dacă nu petreci opt ore în fața calculatorului și poți să lucrezi într-o poziție mai relaxată. Ambele piese de mobilier sunt mici și pot fi mutate cu ușurință, în cazul în care seara vin în vizită prieteni și vrei să dai altă destinație spațiului tău exterior.

Un fotoliu sau un puf de terasă, împreună cu o masă de terasă, pot primi o altă destinație dacă seara vin în vizită prieteni și vrei să dai altă destinație spațiului tău exterior.

O variantă foarte bună, dacă ai mai mult spațiu, este o masă de grădină, împreună cu scaune de grădină cu spătar reglabil, pe care le poți înclina cum vrei, în așa fel încât să stai mai confortabil când lucrezi.

O masă de grădină, împreună cu scaune de grădină cu spătar reglabil, pot fi înclinate cum vrei, în așa fel încât să stai mai confortabil când lucrezi.
Articole din aceeași categorie
Total
0
Share