Banner

Cum poți să-ți amenajezi un birou mai prietenos cu mediul, cu produse din materiale sustenabile de la JYSK

Cum poți contribui la protejarea mediului în calitate de consumator? Un prim pas este să alegi produse din materiale mai sustenabile. Acestea pot fi materiale naturale, care se regenerează ușor, materiale reciclate sau materiale naturale, obținute prin exploatarea corectă, cu atenție față de mediu.

JYSK, retailerul scandinav de mobilier și produse pentru casă, vine cu câteva propuneri de produse pentru amenajarea și decorarea biroului de acasă, realizate din materiale prietenoase cu mediul. 

Lemn certificat FSC

FSC este o organizație internațională și un sistem de etichetare a lemnului și hârtiei care provin din surse responsabile. Lemnul certificat FSC provine din păduri în care nu sunt exploatați mai mulți copaci decât pădurea poate regenera natural, în care este luată în calcul viața animalelor, a plantelor și a populațiilor indigene.

Biroul EVETOFTE, de exemplu, este certificat FSC®Mix, un amestec de materiale din păduri certificate FSC®, materiale reciclate și/ sau lemn controlat de FSC. Acest model de birou este potrivit pentru cei care își doresc mai mult spațiu de depozitare, fără a fi nevoiți să adauge un corp în plus de mobilier, precum o comodă cu sertare. Cu patru sertare și un spațiu de depozitare cu ușă, acest birou te va ajuta să ai lucrurile organizate mult mai bine.

Un alt birou din melamină și PFL certificate FSC®Mix este ULSTED, cu un design modern, care poate fi modificat în funcție de spațiu. Biroul ULSTED are o parte mobilă, ce îi permite să fie plasat în colțul camerei, și poate fi extins, dacă ai nevoie de o suprafață mai mare, sau închis, dacă spațiul pe care îl ai la dispoziție este mic.

Biroul ULSTED are un design modern și poate fi modificat în funcție de spațiu.

Mobilier din bambus

Bambusul este un material sustenabil care a câștigat mult teren în ultimii ani. Este una dintre plantele cu cea mai rapidă creștere, ceea ce înseamnă că plantațiile de bambus se refac rapid. Pentru creștere, în cele mai multe medii nu necesită fertilizatori sau irigații. Apoi, planta absoarbe cantități mari de dioxid de carbon și elimină cantități mari de oxigen, un alt beneficiu pentru mediu.

Ca material, bambusul este rezistent și stabil și nu absoarbe umezeală. Și arată bine. Produsele făcute din bambus au un aspect natural, exotic, plăcut.

Biroul și separatorul de cameră VANDSTED, de exemplu, oferă un aspect modern spațiului de lucru de acasă. Ambele sunt realizate din bambus și au un design minimalist, ușor de integrat în locuințele moderne. Pentru că sunt realizate din bambus, au o greutate mai mică în comparație cu produsele din lemn masiv, bambusul fiind rezistent, dar ușor.

Biroul și separatorul de cameră VANDSTED sunt realizate din bambus și au un design minimalist, ușor de integrat în locuințele moderne.

Dacă biroul tău nu este amplasat într-o cameră separată, ci este așezat într-o încăpere care are în mod normal o altă funcție, precum sufrageria sau dormitorul, o idee bună ar fi să separi vizual spațiul dedicat lucrului de restul casei. Cea mai simplă metodă este folosirea unui paravan, precum paravanul LANGEBJERG, realizat din bambus. Vei obține un design cu accente exotice. 

Paravanul LANGEBJERG este soluția ideală pentru separarea vizuală a spațiului dedicat lucrului de restul casei.

Pentru a completa aspectul unui birou cu mobilier din bambus poți adăuga decorațiuni din același material, precum felinarul AAMUND sau oglinda REFLECT cu rama de bambus certificat FSC.

Felinarul AAMUND poate completa aspectul unui birou cu mobilier din bambus.

Decorațiuni și obiecte de depozitare

Pentru depozitarea lucrurilor din birou poți renunța la cutiile din plastic și le poți înlocui fie cu cutii din hârtie, fie cu coșuri din materiale naturale durabile.

Cutia BJORK din hârtie reciclată este disponibilă în două dimensiuni și este foarte utilă pentru organizarea obiectelor mici. Este special concepută pentru a fi depozitată cu ușurință pe rafturile etajerelor de birou, astfel încât să ai totul la dispoziție lângă birou.

Cutia BJORK este foarte utilă pentru organizarea obiectelor mici.

O soluție creativă pentru depozitarea documentelor sau pentru aruncarea hârtiilor este coșul ALBIN, realizat din lemn de plop certificat FSC.

Coșul ALBIN este o soluție creativă pentru depozitarea documentelor sau pentru aruncarea hârtiilor.

La final, adaugă o vază cu flori pentru a înveseli spațiul de lucru. Îți propunem o vază realizată din sticlă reciclată: vaza GERD din sticlă de culoare albăstruie, cu aspect artizanal.

Alegerea unor produse din materiale responsabile te va face să te simți mai bine la birou, fără a face rabat de la un design atractiv, modern și cald.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share