Danezii de la Rockwool “înoată” împotriva curentului: lansează produse noi şi fac angajări în fabrica din România

Grupul Rockwool, lider mondial în producţia de vată minerală bazaltică, extinde activitatea din România prin lansarea primelor produse realizate prin tehnologia Dual Density, a unei noi game Monodensity şi angajarea unui număr suplimentar de oameni pentru al patrulea schimb de la fabrica din Ariceștii Rahtivani, judeţul Prahova.

“Rockwool nu a irosit această perioadă de criză. Echipa a lucrat intens, la fabrica de la Ariceştii Rahtivani şi la sediul din Bucureşti, astfel încât am reuşit să lansăm o serie produse noi, toate Fabricate în Romania. Mă bucură mai ales faptul că am reuşit să producem plăci de vată bazaltică Dual Density, primele fabricate în România. Vorbim despre  plăci de vată cu două straturi integrate, realizate printr-o tehnologie avansată, patentată de Rockwool, şi apreciate de clienţi datorită avantajelor termice, mecanice şi de rezistenţă la incendiu pe care le aduc. Deocamdată, avem gamele Hardrock şi Frontrock realizate prin această tehnologie şi vom dezvolta şi altele”, declară Florin Popescu, Business Unit Director, Rockwool Balkans.

Compania a făcut schimbări şi în privinţa produselor monodensity, acolo unde noua gamă Dachrock, destinată acoperișurilor tip terasă și pardoselilor, va înlocui treptat gama anterioară, Roofrock, iar Steprock Casa, Steprock Plus și Steprock Extra vor înlocui seriile anterioare, Steprock LD, Steprock ND și Steprock HD.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Rockwool şi-a menţinut vânzările la un nivel bun şi în perioada stării de urgenţă, ceea ce a permis companiei să continue planurile de dezvoltare, inclusiv prin noi angajări. “Nu am făcut concedieri sau reduceri de salarii. Din contră, tocmai am crescut numărul de angajați cu încă 15, pentru al patrulea schimb de la fabrica de la Ariceştii Rahtivani. Am ales să ne dezvoltăm în continuare, pentru am simţit încrederea ridicată din partea clienţilor noştri, chiar şi în această perioadă, dar şi pentru că suntem încrezători că putem continua să ne menţinem o cotă de piaţă importantă. În mai, a ieşit pe poarta fabricii camionul cu numărul 1.000, o performanţă, dacă ţinem cont de faptul că unitatea a fost deschisă acum câteva luni. Acum clienţii noştri, mai ales din România, dar şi din ţările învecinate, pot avea produse Rockwool livrate mai rapid. Mizăm pe o evoluţie bună a pieţei termoizolaţiilor, mai ales datorită programelor naţionale de eficienţă energetică, dar şi celor europene, din planul Green Deal”, arată directorul Rockwool.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Rockwool a deschis, la finalul anului trecut, prima sa fabrică din România, o investiție de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de circa 45.000 de tone pe an și este cea mai mare unitate  de profil din România. Fabrica este amplasată pe un teren de 30 ha, în parcul industrial Ploieşti West Park din Ariceștii Rahtivani. 

DESPRE ROCKWOOL ROMÂNIA

Este parte a Rockwool Group. Reprezintă grupul la nivel local și oferă sisteme avansate de izolații pentru clădiri. Vata bazaltică este un material versatil și reprezintă baza tuturor diviziilor sale. Cu circa 11.600 de angajați în 39 de țări, este lider mondial în soluții bazate pe vată bazaltică, de la izolații generale de clădiri până la plafoane acustice, de la sisteme de placări exterioare până la soluții horticole, de la fibre create pentru utilizare industrială până la izolații pentru industria navală și platforme marine.  

Articolul anterior

Antreprenorul care s-a lansat în afaceri cu "7 kg de miez de nucă și o cergă", primite de la bunica lui, și a construit un business de milioane

Articolul următor

Concedii medicale: dispoziții specifice până la 30 septembrie, facilități privind procedura de recuperare a indemnizațiilor de către angajatori și implicații practice

Articole din aceeași categorie
Total
8
Share