Dedeman, Monsson Trading și Celco și-au unit forțele pentru a ajuta Spitalul Județean Constanța

AJUTOR. Spitalul din Constanța a primit, la începutul acestei săptămâni, robotul de dezinfecție UVD – Model B, iar acum personalul medical este instruit ca să-l poată utiliza cât mai eficient.

Companiile Dedeman, Monsson Trading și Celco și-au unit forțele pentru a susține Spitalul Județean Constanța cu o sponsorizare în valoare totală de 50.000 de euro, pentru achiziția unui robot de dezinfecție cu raze UV.  

Cele trei companii au oferit unității medicale această sponsorizare prin Fundația Mecena, care aparține Spitalului Județean Constanța. Dedeman a contribuit cu 25.000 de euro, Monsson Trading a alocat 17.000 de euro, iar Celco a donat 8.000 de euro.

Spitalul din Constanța a primit, la începutul acestei săptămâni, robotul de dezinfecție UVD – Model B, iar acum personalul medical este instruit ca să-l poată utiliza cât mai eficient. Robotul folosește spectrul de lumină UVC pentru dezinfectarea într-un timp foarte scurt a spațiilor mari, cum sunt secțiile și saloanele unităților spitalicești. Timpul pentru dezinfecția unui hol de secție este de 12 minute, iar robotul inactivează până la 99,99 la sută dintre bacteriile rezistente de tipul coronavirus, clostridium difficile, MRSA, VRE sau norovirus. 

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Robotul este produs de UVD Robots din Danemarca. Compania daneză a oferit spitalului din Constanța un discount semnificativ pentru achiziția echipamentului. Robotul are în componență opt lămpi UV-C, produse de Philips. Fiecare dintre aceste lămpi are un consum de putere de 180 W și o putere de 5 W de UV-C, măsurată la o distanță de un metru.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

DESPRE DEDEMAN

Este cea mai mare afacere antreprenorială românească și liderul pieței locale de bricolaj. În 2019, a înregistrat o cifră de afaceri de peste 8,2 miliarde de lei. Din 1992, frații Dragoș și Adrian Pavăl au dezvoltat o companie care are acum peste 11.500 de angajați, 54 de magazine, patru centre logistice, parc auto propriu și peste 45.000 de produse comercializate.

DESPRE MONSSON TRADING

Înființată în 2009, face parte din Grupul Monsson din Constanța. Este pe locul 5 în topul companiilor din Constanța, cu o cifră de afaceri ce depășește 100 milioane de euro, și are peste 40 salariați. Furnizează electricitate și gaze naturale și este specializată în achiziția de energie verde. Compania cumpără electricitate de la mai mult de 50 de producători de energie din surse regenerabile din România și deține un portofoliu de furnizare cu peste 4.700 de puncte de consum. În martie, a donat în total circa 140.000 de euro către Spitalul Județean Constanța și Spitalul de Boli Infecțioase Constanța, pentru achiziția a două aparate de ventilație mecanică și a unui Sistem Real Time PCR și a echipamentelor necesare folosirii sale. 

DESPRE CELCO

Grupul Celco din Constanța desfășoară activități în mai multe domenii: construcţii, industrie portuară, turism şi imobiliare. Deține trei fabrici și cariere de materiale de construcții și are o cotă de circa 20 la sută pe piața internă de BCA. Cu o tradiție de peste 45 de ani, este unul dintre liderii pieței românești de BCA și var și produce anual peste 400.000 mc. De la izbucnirea pandemiei, a achiziționat aparatură medicală și consumabile în valoare de peste 200.000 de euro, pe care le-a pus la dispoziția Spitalului Clinic Județean Constanța.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share