Două firme de curierat își unesc forțele ca să devină nr. 1 pe piața de curierat rapid, pe categoria de colete grele, în Europa Centrală și de Est

memex, companie înființată în 2019, și PTT Express by Filadelfia Group, o companie cu 12 ani de activitate, fuzionează sub denumirea de PTT Express.

În spatele noii structuri se află Filadelfia Group, Memento Group și Lucian Aldescu – o asociere cu o experiență vastă pe piața de curierat, know-how, logistică și mobilitate. “Viziunea noastră este să devenim cel mai important jucător de pe piața de curierat rapid, pe categoria de colete grele, la nivel național și CEE”, afirmă Lucian Aldescu, CEO PTT Express.

Misiunea PTT Express este să le ofere clienților o experiență superioară de livrare: siguranță, eficiență, confort, livrare la timp și la ușă, cu doi curieri. Fuziunea dintre cele două firme de curierat înseamnă o putere de investiție mai mare, un sistem IT mai performant și ușor de integrat cu magazinele online, o flotă de 100 de mașini și o echipă numeroasă de angajați cu experiență în industrie. Investițiile, în viitorul apropiat, se vor concentra pe deschiderea de noi depozite, introducerea POS-urilor și susținerea unui service-level ridicat al livrării coletelor grele.

PTT Express by Filadelfia Group a făcut parte dintr-un grup de firme cu capital 100 la sută românesc și cu o experiență de 22 de ani pe piață. În 2021, Filadelfia Group a avut o cifră de afaceri de 45 milioane de euro și peste 400 de angajați. Din Filadelfia Group fac parte Filadelfia International Logistics, Tabita Tour, Servoplus, Filadelfia Turism, Ruefa Escape Travel și Direktasig.

“Povestea PTT Express by Filadelfia Group a început în 2010 odată cu cei care au avut încredere să-și lase coletele pe mâna noastră și ne-au solicitat ajutorul pentru a trimite colete, internațional, către cei dragi. După zece ani în care serviciul a funcționat sub denumirea Poșta Tabita Tour și a trecut prin mai multe etape de îmbunătățire a produselor și serviciilor, ne-am dat seama că e timpul să trecem la o nouă abordare. Poșta Tabita Tour a devenit PTT Express by Filadelfia Group.

După rebranding, curieratul intern, transportul de marfă paletizată și transportul la domiciliu au fost în centrul activității noastre. Am mărit numărul de depozite și am optimizat rutele existente pentru ca clienții noștri să se bucure de livrări și preluări mai rapide”, afirmă loan Sighiartău, CEO Filadelfia Group.

PTT Express by Filadelfia Group a avut în 2021 o cifră de afaceri de circa 1,8 milioane de euro, iar în primele șase luni din 2022 a trecut de un milion. Compania are circa 60 de angajați și o flotă de 70 de mașini (mașini proprii și sub-contractate).

Compania memex a făcut parte din Memento Group și a reprezentat divizia sa de curierat rapid, specializată ȋn livrarea de colete la destinatar sau la puncte fixe de colectare amplasate pe teritoriul României. Compania a fost înființată în 2019 de Cristian Pandel, fondatorul Memento Group, din care face parte brandul Christian Tour, și Lucian Aldescu, fondatorul firmei de curierat Pegasus și fost CEO DPD România.

Memento Group a apărut în 1997 și a avut ca membru fondator cel mai mare operator de turism din România, Christian Tour. Cu sediul central în Amsterdam și operațiuni în România, Grecia, Turcia, Spania, Republica Moldova și SUA, grupul reunește companii cu activități diverse în domeniul turismului: tour-operatori, servicii de transport rutier, compania aeriană Animawings, un broker de asigurări, o linie de business în real estate și o divizie de retail prin brandul yuga. Memento Group a avut în 2021 o cifră de afaceri de 200 milioane de euro.

memex a avut un portofoliu de clienți din zona de e-commerce, fashion și IT. În 2021, a avut o cifră de afaceri de circa 240.000 de euro, iar în primele șase luni din 2022 a trecut de 330.000 de euro. Are 15 angajați și o flotă de 24 de autovehicule de tip pickup și van (prin sub-contractare).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share