Endava caută candidați pentru peste 90 de posturi disponibile în sediile din România

Compania de software britanică, prezentă pe piața locală cu șapte centre de livrare, este în căutare de candidați pentru peste 90 de posturi vacante luna aceasta.

Oportunitățile de muncă sunt în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași, Timișoara, Târgu Mureș și Pitești. Pe lângă aceste oportunități, Endava desfășoară programe dedicate absolvenților sau personelor la început de carieră, în cinci dintre locațiile sale.

Endava a continuat să angajeze în 2020 și a înregistrat o creștere a numărului de locuri de muncă toamna aceasta, datorită evoluției în zona serviciilor de digitalizare la nivel global. Aproape toți angajații pot lucra de acasă, datorită infrastructurii de date, în toate orașele în care este prezentă compania, și investițiilor pe care le-a făcut în procese și echipamente ce fac posibilă livrarea serviciilor sale, fără a face rabat de la calitate. Toate activitățile de recrutare și integrare a noilor colegi și sesiunile de training au loc acum exclusiv online. 

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Echipele din centrele de livrare din România deservesc clienți din zona de plăți și servicii financiare, TMT (tehnologie, media și telecomunicații), FMCG, logistică și o mare parte din serviciile de suport ale companiei la nivel global. Rolurile disponibile sunt pentru dezvoltatori software, testeri, ingineri în managementul aplicațiilor, experți în zona de date, angajați în serviciile de suport, analiști, manageri de proiect și arhitecți software.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Pe piața locală, compania continuă să se concentreze pe dezvoltarea de programe alături de comunitățile tehnice și să susțină dezvoltarea parteneriatelor strategice cu universitățile, stabilite în ultimii ani, în orașele în care Endava are centre de livrare. Accentul pe susținerea dezvoltării pieței IT este subliniat și de programele dedicate candidaților fără experiență sau care își doresc să-și dezvolte aptitudini profesionale în arii precum dezvoltarea, testarea, managementul aplicațiilor software, sau managementul relațiilor cu clienții (CRM). Programele pentru juniori sunt disponibile în Brașov, București, Cluj-Napoca, Iași și Pitești.

Endava în România

Brașov, București, Pitești

“În această perioadă, ne-am concentrat eforturile pe adaptarea rapidă la această perturbare a pieței, pentru a putea să ne ajutăm clienții să facă schimbări rapide în business-ul lor. Cel mai bine gestionează astfel de situații firmele adaptabile și cu un nivel înalt de profesionalism în domeniul lor de activitate. Endava s-a dovedit a fi foarte bine poziționată pentru a furniza servicii în acest sens. Oferta a fost puternic axată pe digitalizare, agilitate și automatizare. Capacitatea de a rezolva probleme complexe și de a crea avantaje competitive, în acest context economic dificil, ne-a ajutat să ne consolidăm parteneriatul cu clienții existenți și a generat noi oportunități de business”, declară Alina Soare, Head of People Development and Recruitment pentru Brașov, București și Pitești.

Cluj, Târgu Mureș, Timișoara

“În ultimele luni, un mare număr de oameni aflați pe diferite stadii de evoluție profesională au ales să ni se alăture în diferite zone de expertiză și pe varii tehnologii. Acest lucru a fost posibil tocmai datorită faptului că am reușit să le oferim în continuare perspective solide în dezvoltarea carierei. Din octombrie, am oferit un număr și mai mare de posturi în toate centrele noastre, pentru a susține evoluția proiectelor pe care le dezvoltăm pentru clienții existenți și pentru proiecte viitoare. Această nevoie vine ca răspuns la creșterea accelerată a cererii de soluții în zona de evoluție digitală, pe toate verticalele importante de business pe care le deservim”, spune Horea Străuț, Regional Head of People Development and Recruitment pentru Cluj-Napoca, Targu Mureș și Timișoara.

Iași

“Am reușit să adaptăm toate activitățile și inițiativele pe care le desfășurăm pentru a ne menține angajații implicați și a păstra sentimentul de apartenență la valorile companiei, în ciuda contextului unic. În zona de recrutare, am <turat> toate motoarele. Am reușit să menținem relația apropiată față de clienții existenți și chiar am reușit să atragem noi oportunități către centrul nostru de livrare. Pentru noi, fiecare proiect are două componente la fel de importante: să furnizăm soluții excepționale și să avem grijă de oamenii implicați în livrarea lor. Căutăm noi membri ai echipei, care își doresc să crească alături de noi. Mai mult, vara aceasta, am organizat programul nostru <obișnuit> de Internship, unde am înregistrat mai mult de 1.500 de candidați și am ales 31 de participanți la Internship. Pentru ei, cred că a fost o oportunitate excelentă de a vedea ce se întâmplă într-o companie IT. În concluzie, față de perioada similară a anului trecut, am obținut rezultate mai bune atât în zona celor care ni s-au alăturat, cât și în proiectele pe care le-am adăugat în portofoliu”, afirmă Ioana Pavel, Head of People Development and Recruitment la Endava Iași.       

Locurile de muncă disponibile pot fi consultate aici.

DESPRE ENDAVA

Este lider în furnizarea de servicii tehnologice de ultimă generație și își sprijină clienții în dezvoltarea propriilor organizații, prin utilizarea soluțiilor scalabile de Distributed Enterprise Agile. Își ajută clienții să devină companii digitale bazate pe experiență și îi sprijină în călătoria lor, de la generarea de idei la dezvoltarea și implementarea de produse, platforme și soluții. Clienții Endava activează în industriile de Plăți, Servicii Financiare, TMT (Tehnologie, Media si Telecom), Bunuri de Consum, Logistică și Medicală. La 30 iunie 2020, Endava avea 6.624 de angajați în birourile sale din America de Nord, Europa de Vest și în centrele de livrare din România, Moldova, Bulgaria, Serbia, Macedonia de Nord, Argentina, Uruguay, Venezuela și Columbia.

Articolul anterior

În domeniul financiar, chatboții vor fi colegii noștri

Articolul următor

Amenzi mai mici pentru farmaciile comunitare care nu respectă legislaţia în vigoare

Articole din aceeași categorie
Total
34
Share