Fabricile grupului Zentiva din București consumă energie electrică din surse 100 la sută regenerabile

Zentiva România, unul dintre principalii producători locali de medicamente generice locali, consumă, din acest an, în fabrica sa de la București, doar energie produsă cu zero emisii de carbon.

Această energie, numită energie verde, este obținută din surse regenerabile, cum sunt cea eoliană, hidro și solară. Odată cu achiziția de către grupul Zentiva în România a companiei Labormed Alvogen, fabrica Labormed s-a aliniat politicii de sustenabilitate a grupului cu privire la protejarea mediului înconjurător. De luna trecută, ambele fabrici de la București folosesc energie 100 la sută verde.

“Ideea de energie verde a pornit de la echipa din departamentul Energetic și Facilități Tehnice din București, în continuarea angajamentului luat de Zentiva pentru reducerea emisiilor de carbon pentru diminuarea impactului asupra mediului. Inițiativa Green Energy, de a consuma doar energie produsă din surse regenerabile, s-a bucurat de apreciere și susținere imediată din partea CEO-ului nostru, Nick Haggar, care a decis implementarea ei la nivel de companie și transformarea ei în unul din obiectivele strategice ale Grupului Zentiva”, declară Margareta Tănase, director Operațiuni Industriale Zentiva România.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

“Acest proiect reprezintă, în primul rând, recunoașterea muncii de cinci ani a echipei din departamentul Energetic și Facilități Tehnice și este o dovadă că Zentiva promovează și susține ideile și proiectele valoroase. Importanța proiectului poate fi privită din mai multe perspective și fiecare aduce beneficii certe. De la contribuția pe termen lung la un mediu mai sigur, mai curat și sănătos, la partea foarte pragmatică – un rating mai bun pentru companie în relațiile cu partenerii, investitorii sau instituțiile financiare – pentru că, mai nou, ratingurile se stabilesc și pe baza atenției pe care o companie o acordă grijii față de mediu”, afirmă Dan Bandrabulă, manager Departament Energetic și Facilități Tehnice, responsabil proiect Green Energy.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Zentiva România a implementat, din 2015 și până astăzi, peste 75 de proiecte de eficiență energetică, care au dus la o scădere a consumului specific de energie pe unitate de produs cu circa 40 la sută față de 2014. Proiectul Green Energy este următorul nivel la acest capitol, din punct de vedere al impactului zero asupra mediului și în ce privește durata de circa două luni pe care a necesitat-o implementarea sa. În acest timp a fost pusă în practică procedura de obținere, de la furnizorul de energie, a garanțiilor de origine prin care se certifică faptul că Zentiva România consumă doar energie produsă din surse regenerabile.

Printre alte proiecte implementate de Zentiva în zona de eficiență energetică se numără iluminarea 100 la sută de tip LED în fabrică și birouri – iluminatul de acest fel este nepoluant și consumă de 7-8 mai puțin decât un bec cu incandescență -, folosirea convertizoarelor de frecvență, care variază turația motoarelor în funcție de sarcină, în vederea reducerii consumului de energie, a sistemelor de recuperare a căldurii pentru sistemele HVAC și optimizarea consumului de aer comprimat. Aceste proiecte au fost dezvoltate și implementate 100 la sută cu resurse interne, de angajații din Divizia Industrială.

Zentiva promite că va continua să aloce resurse importante, umane și financiare, pentru proiectele de eficiență energetică, pentru a diminua la maximum impactul asupra mediului și pentru a crește randamentul energetic.

Articolul anterior

Ana Krasovschi, director de resurse umane şi membru în board-ul Carrefour, pleacă din companie după 20 de ani

Articolul următor

Oficial: peste 50 de farmacii trec sub umbrela Help Net

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share