Facebook va angaja 10.000 de oameni în Europa, în următorii cinci ani

Gigantul american a anunțat un plan de creare a 10 000 de noi locuri de muncă înalt calificate în Uniunea Europeană, în următorii cinci ani.

Potrivit companiei americane, această investiție reprezintă “un vot de încredere în forța industriei tehnologice europene și în potențialul talentelor tehnologice europene”.

“UE are o serie de avantaje care o fac un loc excelent pentru investiții ale unor companii din domeniul tehnologiei – o piață de consum mare, universități de primă clasă și, mai ales, talente de cea mai bună calitate. Companiile europene sunt vârf de lance în mai multe domenii, fie că este vorba de biotehnologia germană care contribuie la dezvoltarea primului vaccin MRNA sau de coaliția de <neo-bănci> europene care conduce viitorul finanțelor. În Spania, se înregistrează niveluri-record de investiții în startup-uri care rezolvă orice, de la livrarea online a produselor alimentare la neuroelectronică, în timp ce Suedia este pe cale să devină prima societate fără numerar din lume, până în 2023”, spun reprezentanții companiei.

Potrivit acestora, viitoarele angajări vin ca un pas firesc, fiindcă Facebook susține deja talentul european prin granturi de finanțare la Universitatea Tehnică din München, a deschis un prim laborator european de cercetare în domeniul inteligenței artificiale în Franța și deține un birou Facebook Reality Labs în Irlanda.

Cei 10.000 de viitori angajaţi vor ajuta Facebook să construiască metaversul de care a vorbit recent şi Mark Zuckerberg, notează News.ro. Metavers este un concept folosit iniţial în filmele SF, pentru a desemna o reţea complexă, care reproduce parţial lumea reală şi în care oamenii interacţionează virtual. Când spune că angajează în Europa, Facebook se referă, concret, la Irlanda, Franţa, Germania, Italia, Spania, Olanda şi Polonia.

Articolul anterior

Mădălin Tomescu, fondatorul singurului showroom de bucătării din România operațional 100% digital

Articolul următor

Timișorenii de la Lasting System devin parteneri Zoom în România

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share