Holcim pregătește noua generație de tehnicieni în industria cimentului. 20 de absolvenți ai Școlii Tehnice Holcim au un job asigurat în companie

Compania Holcim dă startul cursurilor Școlii Tehnice de la Aleșd. După finalizarea studiilor, 20 de absolvenți de liceu vor putea să se angajeze în grupul Holcim Romania.

Școala Tehnică Holcim este un program gratuit pentru tinerii între 18 și 25 de ani, desfășurat în parteneriat cu Colegiul Tehnic “Alexandru Roman” din Aleșd, și are o programă recunoscută de ministerele Muncii și Educației. Pe lângă baza teoretică pe care o vor obține, tinerii vor participa la sesiuni practice, asigurate de specialiștii în industria construcțiilor de la Holcim și Somaco. După doi ani, absolvenții vor deveni tehnicieni în industria cimentului.

“Școala Tehnică este pentru noi un proiect de suflet, deoarece reprezintă unul dintre modurile prin care Holcim se implică direct în educația tinerilor și pregătirea profesioniștilor de mâine din industrie”, explică Florina Rusneac, Manager Resurse Umane, Holcim Aleșd și Turda.

Compania a demarat acest proiect în mai și a pornit un amplu proces de atragere a absolvenților de licee tehnice. Procesul a fost unul complex și a presupus o serie de acțiuni pe mai multe planuri, direcționate atât către elevi, cât și către părinți și cadre didactice.

“În condițiile în care majoritatea absolvenților de liceu se îndreaptă către facultăți sau își doresc să plece în străinătate, a fost cu adevărat o provocare sa găsim tineri interesați de domenii tehnice. Ce am reușit să facem a fost să le punem în perspectivă beneficiul major al unui astfel de program, anume că le va asigura o trecere mai lină în câmpul muncii și că vor avea un loc de muncă asigurat. Considerăm că este important ca mediul privat, indiferent de industrie, să se implice activ în formarea următoarelor generații, dacă ne dorim profesioniști cu adevărat pregătiți, mai ales într-un sector atât de dinamic precum cel al construcțiilor”, arată Florina Rusneac.

Tinerii care încep cursurile Școlii Tehnice Holcim vor studia tehnologia de fabricare a cimentului, mentenanță mecanică, preventivă, electrică, calitate, tehnologia prefabricatelor, sănătate și securitate în muncă, protecția mediului. Ei vor avea și ore de teorie pentru materii precum matematică, fizică, chimie, engleză, desen tehnic și IT.

În cei doi ani de studii, toate cheltuielile vor fi suportate de Grupul Holcim Romania (mese, cazare, transport, materiale necesare studiului). Compania va acorda și burse de merit, în funcție de performanțele individuale.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share