Finanțare de 10.000 de euro pentru startup-uri, de la Impact Hub Bucharest și Samsung

Încep înscrierile pentru a treia ediție a competiției din programul Changeneers, dedicată antreprenorilor și startup-urilor care inovează cu ajutorul tehnologiei pentru binele comunității.

Inițiativă a Impact Hub Bucharest și Samsung România, Changeneers oferă o finanțare de 10.000 de euro soluției ce implică o tehnologie mobilă (pot include și componente non-mobile – software sau hardware), are un impact pozitiv și este funcțională sau în stadiul de concept validat cu clienți sau prototip, la data finalei, 25 iunie 2020. 

“Changeneers încurajează antreprenorii să se folosească de tehnologiile mobile, pentru a contribui la schimbarea în bine a societății. Peste 85 de startup-uri fac parte deja din familia Changeneers și ne mândrim cu realizări ce plasează România pe harta inovației. Întrucât există foarte mult potențial pe piață, Changeneers oferă mentorat, susținere, webinarii și sesiuni de întâlniri pe tot parcursul anului, pentru a fructifica acest potențial și pentru a contribui la creșterea sustenabilă a startup-urilor cu impact social pozitiv”, declară Simona Panait, director Marketing Samsung România și Bulgaria.

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

“Primele două ediții ale programului arată că există inițiative, potențial și oameni care vor să schimbe lumea de lângă ei și să învețe cum pot face acest lucru. Împreună, putem dezvolta și susține o comunitate la nivel național, care să construiască soluții tehnologice pentru provocările sociale, și suntem convinși că nivelul competiției va crește în 2020”, spune Oana Craioveanu, CEO și Cofondator Impact Hub Bucharest.  

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Condiții de participare 

În Changeneers se pot înscrie startup-uri tech sau antreprenori care prin activitatea lor aduc un impact pozitiv în viața comunității, sănătate, educație și protecție socială, mediu înconjurător și energie, accesibilitate, șanse egale de muncă sau industria financiară.  O condiție obligatorie este ca, la data finalei, antreprenorii sau startup-urile să aibă un prototip valid. Acestea vor fi selectate având în vedere impactul soluției propuse, gradul de inovare, fezabilitate, strategie de vânzări și marketing. 

Calendarul programului

Înscrierile se pot face până în 13 martie, prin formularul de pe site-ul Changeneers. Preselecția se va face între 16 și 30 martie, sub formă de interviu cu echipele selectate. Acestea vor fi anunțate pe 31 martie și vor intra într-un program de învățare accelerată, ce include două zile de Bootcamp, webinarii de suport și două review board cu mentori care să le ajute să-și definească modelul de business și să le pregătească pentru etapa finală. Pe 25 iunie va avea loc finala competiției – Pitch Day, o zi în care startup-urile își prezintă soluțiile dezvoltate. Competiția include două etape de jurizare – pitching și demonstrarea tehnologiei în fața membrilor juriului. 

Câștigătorii edițiilor anterioare ale programului Changeneers au fost Human Link (2018) și Parking Spotter (2019), soluții ce rezolvă provocări precum conectivitatea pacienților cu Alzheimer cu aparținătorii lor, respectiv managementul locurilor de parcare din spațiile comerciale. În 2019, programul a câștigat locul I la categoria Digital Innovation la Romanian CSR Awards.

Articolul anterior

EFdeN reprezintă pentru a treia oară România la competiția mondială a caselor sustenabile, Solar Decathlon

Articolul următor

JYSK lansează Academia de somn, unde angajații săi pot afla "secretele" unui somn perfect

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share