Forțe proaspete pentru Amber Studio: dezvoltatorul de jocuri video are noi Chief Revenue Officer și Chief Marketing Officer

Cel mai mare studio independent dezvoltator de jocuri video din România, cu birouri în întreaga lume, i-a numit pe Andreea Enache în rolul de Chief Revenue Officer și pe Vlad Popovici în cel de Chief Marketing Officer.

Cei doi vor conduce activitățile specifice rolurilor în toate cele opt studiouri Amber: București, Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Varșovia și Kiev.

Cu o experiență de 22 de ani în industria jocurilor video, Andreea Enache a dezvoltat și a implementat strategii de creștere pentru unele din cele mai mari branduri din industrie, precum Marvel Entertainment, Sony Picture Digital, Sony Online Entertainment, Namco și Konami. A ocupat poziții de management la numeroase companii, printre care Senior Vice President la Marvel Entertainment pe diviziile de gaming și digital. Sub conducerea ei s-au lansat jocuri emblematice, ca Marvel’s Avengers Alliance, LEGO Marvel Super Heroes și War of Heroes. În plus, a condus negocierile pentru numeroase parteneriate digitale strategice cu Netflix, YouTube, Amazon, iTunes, Sony PlayStation, Microsoft și Hulu.

Își va continua activitatea de consultanță în Advisory Board-ul companiei Secret Dimension, dezvoltator de jocuri video american. Va superviza strategia și viziunea de dezvoltare a companiei și va gestiona o echipă multidisciplinară globală de profesioniști în vânzări și marketing. Responsabilitățile sale în noua funcție vor viza toate activitățile legate de venituri, inclusiv vânzări, marketing, gestionarea clienților și stabilirea prețurilor.

Vlad Popovici vine la Amber după mai bine de zece ani în care a fost Managing Director la Kubis, agenție full service de marketing online. Înainte de Kubis, a fost Head of Digital la agenții de advertising de top, precum Saatchi & Saatchi și Grafitti BBDO. La Amber, va conduce activitățile de marketing corporativ, va supraveghea operațiunile de marketing și va dezvolta verticala de servicii de marketing, o nouă linie de business care își dorește să sporească capabilitățile companiei.

În 2021, Amber a înregistrat o cifră de afaceri record de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56 la sută față de anul precedent. Circa 70 la sută din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, iar restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare. Colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share