Banner

Germanii de la Foerch și-au dublat echipa de la lansarea în România și au investit 4 milioane de euro într-un sediu nou

Foerch România, una dintre companiile de top ȋn vânzări de articole consumabile, de montaj şi de ancorare pentru construcții, ateliere şi industrie, parte a concernului german Foerch, sărbătorește, anul acesta, 15 ani de prezență pe piața locală, cu un nou sediu, ȋn Brașov, ȋn valoare de aproape patru milioane de euro.

Ȋn ultimul deceniu și jumătate, Foerch România și-a extins constant echipa, de la 74 de angajați, în 2008, la 162, și continuă să caute noi membri pentru a susține dezvoltarea companiei.

“Suntem într-un moment de triplă sărbătoare, în care aniversăm 60 de ani de la înființarea grupului, 15 ani de la debutul activității în România și mutarea în casă nouă, după o investiție de peste 3,8 milioane de euro. M-am alăturat echipei Foerch la jumătatea lui 2010, iar la finalul acelui an am înregistrat o cifră de afaceri de zece milioane de lei și am închis primul an fără pierderi. Discutam atunci, cu conducerea concernului, planuri de dezvoltare a business-ului, și ne propuneam să dublăm vânzările, ceea ce la momentul respectiv ni se părea o superprovocare pentru echipa de aici. La 13 ani distanță, estimăm o cifră de afaceri de peste 13 milioane de euro”, spune Liviu Șonea, director general Foerch România.

De la debutul pe piața locală, Foerch România a crescut constant, din punct de vedere al cifrei de afaceri și al numărului de clienți. Compania a ajuns la peste 15.000 parteneri, din industrii diverse, precum cea auto (55 la sută din cifra de afaceri) sau construcții (35 la sută).

Compania a pornit la drum cu 74 de angajați, ȋn 2008, și și-a extins echipa până la 162 de membri. 123 dintre ei sunt consultanți de vânzări, iar 37 personal birouri și logistică. 17 persoane sunt ȋn firmă ȋncă de la ȋnceput. Foerch caută, ȋn continuare, noi colegi, din dorința de a răspunde nevoilor a cât mai mulți clienți, din diverse industrii.

Sediu nou, de peste 4.400 mp, ȋn Brașov

Noua construcție se desfășoară pe o suprafață de peste 4.400 mp, dintre care 3.300 mp reprezintă noul depozit și peste 1.100 mp constituie partea de birouri, săli de training și de ședințe. Sediul are o arhitectură modernă și include soluții inovatoare, eficiente energetic și prietenoase cu mediul. Ȋn depozit, a fost amenajat un spațiu dedicat activității de servisare a produselor. 

“Noul sediu ne va ajuta să oferim servicii mai bune clienților și condiții optime pentru a ne extinde echipa. Filosofia noastră a fost întotdeauna să avem produsul adecvat nevoilor și aplicațiilor clientului, la calitatea necesară, ȋn cantitatea necesară și la momentul oportun. Investiția a fost gândită pentru a susține dezvoltarea companiei pe următorii cinci-zece ani, dar a fost proiectată astfel ȋncât să putem mări capacitatea de depozitare cu încă 1.800 mp și suprafața de birouri cu încă 350 mp, în momentul în care această extindere va fi necesară”, arată Liviu Șonea. 

Clădirea de birouri și cea aferentă depozitului reunesc facilități din sfera clădirilor pasive, care să ducă la eficientizarea costurilor operaționale și la sporirea confortului angajaților. Pe acoperișul depozitului au fost montate panouri solare cu o capacitate de 24 KW și panouri solare pentru apă menajeră. Iluminatul interior și exterior se face exclusiv cu panouri cu led, iar iluminatul perimetral este declanșat de senzori. Suprafața vitrată acoperă peste 40 la sută din fațada clădirii de birouri, care este placată cu plăci de fibrociment, pentru a permite ventilarea optimă a clădirii. A fost inclusă și o instalație de aport aer proaspăt, pentru a nu mai fi necesară folosirea aerului condiționat. Peste 5.000 mp sunt amenajați cu suprafețe verzi, la udarea cărora este folosită și apa pluvială. 

DESPRE GRUPUL FOERCH

A fost ȋnființat ȋn urmă cu 60 de ani, ȋn Germania, iar astăzi are filiale în 22 de țări europene și peste 55 de filiale sau firme partener în lume. În România, își desfășoară activitatea din 2008. Foerch România face parte din companiile de top cu vânzare directă de articole consumabile, articole de montaj şi de ancorare pentru construcții, pentru ateliere şi industrie, cu sediul ȋn Brașov. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share