Banner

Google lansează două programe pentru startup-urile din România

Antreprenorii români vor avea la dispoziție două programe ce le pot da o mână de ajutor pentru dezvoltarea afacerii. Launchpad Start este un program de mentorat de o săptămână, dedicat startup-urilor aflate la început de drum, în vreme ce Campus Residency oferă stagii de șase luni de muncă colaborativă și programe suport pentru startup-urile în creștere, în Campusul Google din Varșovia.

Launchpad Start – pentru startup-urile aflate la început

Launchpad Start este un training de o săptămână, oferit de Google, pentru start-up-urile aflate la început. Temele de bază sunt strategia de produs și dezvoltarea afacerii, experiența utilizatorului și interfață, tehnologie și abilități pentru prezentări. Obiectivul programului este acela de a-i învăța pe antreprenori tehnici de validare a produselor pe piață și de creștere a companiei. Startup-urile selectate vor avea parte de sesiuni de mentorat individuale, cu grupuri de experți, precum și seminarii unde se vor cunoaște și vor discuta despre dezvoltare. Pe 24 aprilie, startup-urile vor începe prima ediție a programului în Campusul Google din Varșovia. Vor participa zece startup-uri și peste 50 de mentori. Programul nu implică nici un cost pentru invitați. Antreprenorii interesați pot aplica aici, până pe 2 aprilie.

Campus Residency – pentru startup-uri dezvoltate

Este un program cu durată de șase luni, adresat startup-urilor dezvoltate din Europa Centrală și de Est. Oferă echipelor posibilitatea de a lucra în spațiul colaborativ al Campusului Google din Varșovia, unde vor beneficia de expertiză și mentorat din partea experților Campusului. Campus Residency oferă programe de educație și pregătire dedicate, și acces la rețeaua internațională Google for Entrepreneurs. Startup-urile vor lucra gratuit în spațiul Campusului Google din Varșovia și vor fi parte din comunitatea lui.

Obiectivul programului este acela de a descoperi cele mai importante provocări cărora startup-urile trebuie să le facă față pentru a se dezvolta rapid. Echipa Campusului Varșovia se va concentra pe sprijinirea startup-urilor selectate în vederea creșterii veniturilor, numărului de clienți și oportunităților internaționale. Companiile interesate pot aplica folosind acest formular, până la 11 aprilie. Primul grup de startup-uri selectate vor începe activitatea în cadrul programului în iunie.

„Prin aceste programe, vrem să fim alături de antreprenorii din domeniul tehnologiei, în toate stadiile de dezvoltare, de la start la creștere și expansiune globală”, explică Rafal Plutecki, directorul Campus Varșovia. „Mentoratul este baza activităților derulate în cadrul programului Launchpad, întrucât credem că acest lucru poate face diferența între startup-urile care reușesc și cele care eșuează. Startup-urile au contact cu diferite echipe ale Google, mentori din companii de top din domeniul tehnologiei și acces la videoconferințe cu Silicon Valley, pentru a găsi soluții pentru provocări la care trebuie să facă față și a crește”, completează Aleksandra Krainski Ben-Har, Google Developers Ecosystem Lead for CEE.

DESPRE CAMPUS VARȘOVIA

Google a lansat Campus Varșovia în noiembrie 2015. Campusul a ajuns la aproape 9.000 de membri și a găzduit peste 560 de evenimente pentru startup-uri. Programele Launchpad Start și Campus Residency se desfășoară în acest campus și sunt deschise startup-urilor din Europa Centrală și de Est.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share