hub:raum și Nokia lansează un program pentru startup-urile din industria de comunicații

Doi lideri globali în telecomunicații integrate și tehnologii ale viitorului invită startup-urile din Europa la WARP Future Communication, un program ce își propune să dezvolte servicii de comunicații inovatoare, care să facă mai ușoare viețile clienților Deutsche Telekom și Nokia.

Startup-urile vor avea oportunitatea de a-și accelera afacerile și de a ieși pe piață în decursul a doar câteva luni, alături de parteneri corporativi puternici. WARP Future Communication este adresat startup-urilor care pot aduce inovația în serviciile de comunicații și în domenii adiacente precum recunoașterea vocală, control parental, inteligență artificială, mesagerie bazată pe voce, viață digitală, și care pot îmbogăți, în general, experiența comunicării prin voce și imagini video.

Programul oferă startup-urilor toate instrumentele și resursele necesare pentru a-și dezvolta, construi la scară și comercializa serviciul, atât din perspectivă de business, cât și tehnică. WARP Future Communication oferă un “triunghi al puterii” ce decurge din cooperarea dintre Nokia, care oferă platforma tehnică, Deutsche Telekom, care oferă canalul de distribuție, și hub:raum, care oferă know-how-ul și instrumentele necesare pentru a crea, testa, construi la scară și comercializa produsele.  Startup-urile interesate pot aplica aici, până la 30 aprilie.

Programul va consta în întâlniri față în față, muncă la distanță (timp în care startup-urile vor primi ajutor individual și suport de la partenerii de business) și într-o conferință la finalul anului. Așteptările fondatorilor programului sunt ca, până la finalul acestuia, două-trei soluții inovatoare să fie gata de a intra rapid pe piață. Echipele selectate în program vor participa gratuit și își vor păstra drepturile de proprietate intelectuală. “Credem că provocările cu care ne confruntăm zi de zi necesită crearea unor parteneriate cu focus pe co-accelerare, facilitarea accesului la noi cunoștințe și tehnologii care să conducă la dezvoltarea de noi modele de utilizare. Inovația comună și deschisă, combinată cu parteneri de renume din industrie, poate susține cu succes eforturile corporațiilor de a întâmpina mai bine nevoile și cerințele clienților. Acesta este motivul pentru care WARP Future Communication este atât de diferit – oferă startup-urilor posibilitatea de a ieși rapid pe piață, cu suportul a două mari corporații – Deutsche Telekom și Nokia”, explică Jakub Probola, Director hub:raum pentru Europa Centrală și de Est.

Este de dorit ca serviciile dezvoltate să funcționeze pe platformele oferite de Deutsche Telekom și Nokia. Startup-urile selectate în program vor primi suport din partea inginerilor, care le vor ajuta să transfere și să activeze soluțiile pe platforma dorită. “În ziua de azi, afacerile noastre nu sunt concentrate doar asupra îndeplinirii cerințelor tehnologice extraordinare, ci și asupra modului în care tehnologia este dezvoltată și folosită. La Nokia, oferim asistență clienților noștri în identificarea de modele de utilizare convingătoare pentru noi surse de venituri, pe lângă adoptarea rapidă de noi aplicații și servicii, scalabilitate și eficiență operațională. Suntem încântați să intrăm în parteneriat cu hub:raum în acest program, chiar în avangarda creării de servicii inovatoare”, spune Susanne Fettig, Director al Global Customer Business Team Deutsche Telekom, la Nokia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share