Grupul Raiffeisen deschide un hub IT în România și recrutează 100 de specialiști tech în 2024 și încă 100 în 2024

Noul centru de tehnologie și dezvoltare de software pentru industria financiar-bancară se lansează oficial în România, din 1 iulie.

Compania nou înființată este condusă de Diana Andrei, un profesionist cu peste 20 de ani de experiență în banking, dintre care ultimii opt ani în Raiffeisen Bank România. Din 2018 până la deschiderea Raiffeisen Tech, a fost Head of IT Delivery Department.

Noua companie oferă servicii de IT pentru Raiffeisen Bank România, dar și pentru restul entităților din grupul Raiffeisen Bank International. Operațiunile din România vizează planuri de dezvoltare pe termen lung, cu specialiști bine pregătiți în IT și cu numeroase universități tehnice care oferă perspective bune pentru viitorii experți în tehnologie.

Raiffeisen Tech are operațiuni și în Polonia și Kosovo. Este o filială a Raiffeisen Tech GmbH, parte din grupul Raiffeisen Bank International. În acest moment, se află în etapa de pregătire a proceselor operaționale care să permită primele angajări în iulie. ”Am lansat Raiffeisen Tech cu viziunea să devenim principalul partener pentru soluții de tehnologie al grupului Raiffeisen Bank International și mizăm pe capacitatea echipei nou formate de a dezvolta cele mai performante produse și soluții, care să susțină în continuare inovația în industria bancară”, declară Diana Andrei, General Manager, Raiffeisen Tech.

Până la finalul anului, Raiffeisen Tech va crea 100 de locuri de muncă, iar anul viitor numărul lor va putea ajunge la aproape 200. Compania promovează un mod de lucru flexibil. Are un birou în București, astfel că angajații de aici pot opta pentru lucrul hibrid, însă există și posibilitatea de a lucra 100 la sută de la distanță, în orice oraș din România.

”La ora actuală, tehnologia are un impact major în industria bancară și transformă modul în care serviciile financiare sunt oferite și consumate. Avem un partener de încredere, alături de care continuăm investițiile în tehnologie și inovație. Raiffeisen Tech, o companie dezvoltată în România, unde piața IT a cunoscut o creștere semnificativă în ultimele decenii, devine principalul partener al Raiffeisen Bank în materie de soluții tehnologice”, spune Bogdan Popa, vicepreședinte Operațiuni & IT, Raiffeisen Bank România.

Proiectele dezvoltate de Raiffeisen Tech vor fi de anvergură internațională și pornesc de la  utilizarea celor mai avansate tehnologii ale momentului. Printre posturile nou deschise se numără roluri diferite din zona de dezvoltare, precum Phyton Developer, Full Stack Developer, dar și DevOps Engineer, Business Analyst.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share