Guvernul dă undă verde pentru “importul” a 20.000 de lucrători străini, în 2019

Guvernul a aprobat, ieri, proiectul de Hotărâre privind stabilirea contingentului de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă în 2019, în creștere față de anul trecut.

Documentul stabilește, pentru acest an, un contingent de 20.000 de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România, cu 5.000 mai mulți față de 2018. Anul trecut, Guvernul a suplimentat, cu 8.000, contingentul de lucrători nou-admişi pe piaţa forţei de muncă din România. Măsura de suplimentare a contingentului aprobat inițial anul trecut a fost adoptată după ce s-a înregistrat o creștere cu peste 50 la sută a numărului de avize de muncă eliberate.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Decizia privind stabilirea contingentului din acest an la 20.000 de lucrători nou-admiși a fost luată având în vedere potențialul de dezvoltare economică a României, necesitatea de a asigura forţa de muncă cerută în unele sectoare de activitate sau meserii, care nu poate fi acoperită de lucrătorii români, dar și pentru a preveni situaţiile în care străinii lucrează în România fără forme legale.

Între 1 ianuarie și 30 septembrie 2018, Inspectoratul General pentru Imigrări a eliberat 6.519 avize pentru lucrătorii străini, dintre care 4.299 pentru lucrători permanenți, 1.980 pentru lucrători detașați, 121 pentru lucrători înalt calificați, 90 pentru lucrători sezonieri, 25 pentru lucrători transfrontalieri și patru pentru lucrători stagiari. În perioada ianuarie-august, 63.819 de locuri de muncă au fost declarate vacante, în mod repetat, de angajatori, potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share