Compania Holcim Group a lansat Academia de Construcții Sustenabile, un program de instruire preponderent online, cu acces deschis gratuit, despre concepte de design cu emisii reduse de carbon, construcții circulare și regenerative.
Programa de zece module, pregătită de experți Holcim și profesioniști din mediul academic și privat, va permite inginerilor, arhitecților și specialiștilor în construcții să măsoare impactul proiectelor pe care le dezvoltă încă din faza de design și proiectare.
“Ca lider în construcții durabile, lansăm Academia ca să oferim putere prin informație profesioniștilor din mediul construit. Predat de specialiști și experți Holcim din întreg lanțul valoric al construcțiilor, oferim resursele pentru tranziția la clădiri și orașe cu emisii scăzute de carbon, eficiente energetic și regenerative”, declară Nollaig Forrest, Chief Sustainability Officer, Holcim.
- Echipele Zitec pot lucra la mare, în telecabină sau într-o pădure fermecată, în birourile create de Infinity for Home
- Începe competiția pentru bursele BT de studiu la Transilvania Executive Education MBA
- Cei mai buni 250 de tineri din țară participă la Top Talents România
“Implicarea experților arhitecți, ingineri constructori și specialiști în clădiri verzi, este esențială în transferul de cunoștințe pe tema tranziției la construcții sustenabile. Ne bucurăm de o relație de colaborare strânsă cu Holcim, care susține proiectele inovatoare și se implică și în educarea sectorului. Academia este un instrument necesar pentru toți cei interesați să construiască o lume durabilă și pentru generațiile viitoare”, spune Monica Ardeleanu, director executiv, Romania Green Building Council.
Dezvoltat de experții Holcim, împreună cu profesori de la Universitatea din Cambridge, ETH Zurich, arhitecți și ingineri de la ARUP, Ramboll, Zaha Hadid Architects sau Henning Larsen, programul se concentrează pe subiecte precum emisiile de carbon de la începutul proiectului și până la emisiile operaționale, integrarea circularității în construcții și inovație în domeniul materialelor de construcție.
“Sustenabilitatea și durabilitatea sunt concepte tot mai frecvent aduse în discuție în în mediile inginerilor proiectanți. Holcim lansează o programă special dedicată înțelegerii impactului de mediu al proiectelor de construcție și sprijină profesioniștii cu informațiihttps://www.sixtgroup.ro/ro/-cheie în luarea unor decizii bazate pe durabilitate și întreg ciclul de viață al construcțiilor, și contribuie la reducerea amprentei de carbon prin alegerea materialelor și prin modul în care se construiește”, arată Dragoș Marcu, președinte de onoare al Asociației Inginerilor Constructori Proiectanți de Structuri din România.
Holcim Sustainable Construction Academy poate fi accesată aici. Disponibilă acum în engleză, platforma va fi disponibilă în viitor și alte limbi, precum germană, franceză și spaniolă.
Cu circa 2.000 de angajați, grupul de companii Holcim România activează în zona producției de materiale de construcții.