Banner

HR Club caută viitoarea generație de manageri de Resurse Umane

ACTUALIZARE. Termenul de înscriere la școala de vară HR Club a fost prelungit până duminică, 11 iunie.

Asociaţia profesioniştilor în resurse umane organizează, și în acest an, o şcoală de vară gratuită, de două săptămâni, pentru studenţii pasionaţi de resurse umane. Aceștia vor avea parte de două săptămâni de învăţare şi distracţie, la sediul HR Club din Bucureşti.

Tinerii care vor să intre în procesul de selecție sunt  invitați să trimită, până în 5 iunie, un e-mail cu CV-ul în limba română sau engleză şi un eseu de maximum o pagină, care să pornească de la următoarea situație:

Ești HR Manager-ul unei fabrici care produce ciocolată. Într-un an, compania are ca obiectiv creșterea producției cu 20 la sută, fără a suplimenta numărul angajaților. Care sunt principalele acțiuni prin care departamentul tău de HR poate contribui la îndeplinirea obiectivului? (enumeră maximum patru acțiuni și argumentează motivul pentru care le consideri importante).

HR Club va aprecia eseurile creative, pragmatice și care au viziune de ansamblu asupra domeniului resurselor umane. Eseurile și CV-urile sunt așteptate la adresa florina.dinca@hr-club.ro. Toate detaliile despre şcoala de vară se găsesc pe pagina dedicată de pe site-ul HR Club. În scurt timp, HR Club va anunţa şi tutorii din acest an.

Cei 180 de studenţii care au participat, în anii trecuţi, la cele zece ediţii ale Şcolii de Vară HR Club Next Generation, au conceput o scrisoare pentru “colegii” lor din 2017. Ei explică de ce şcoala de vară este un eveniment must attend și îi invită să se înscrie la ediţie care va avea loc între 3 și 14 iulie.

Dragi colegi,

Ca şi voi, am studiat resursele umane din pasiune şi ne-am dorit foarte mult să avem înainte de absolvire cât mai multe experienţe de învăţare informale, care să completeze cursurile de la facultate. În plus, ne doream să avem în CV activităţi care să ne diferenţieze de sutele de absolvenţi care concurează pentru posturile de junior HR, din departamentele de HR.

Şcoala de Vară, organizată în ultimii 11 ani de HR Club, îţi oferă şansa să înveţi şi să aprofundezi multe cunoştinţe şi procese de HR sau să îţi clarifici aspecte ale profesiei de HR despre care nu eşti sigur. Vei învăţa despre complexitatea domeniului prin concepte, exemple de bune practici, workshop-uri, exerciţii aplicate şi studii de caz din șapte zone ale HR-ului: Recrutare şi Selecţie, Formare şi Dezvoltare, Legislaţie şi Relaţii de muncă, Compensaţii şi Beneficii, Dezvoltare Organizaţională, Managementul Performanţei, Strategie de Resurse Umane. Dar Şcoala de Vară HR Club Next Generation nu este doar despre învăţare. Înseamnă mult mai mult de atât: lucru în echipă, dezvoltare personală, ocazia de a schimba idei cu alţi oameni pasionaţi de HR, de a vedea aplicat procesul de HR într-o vizită de companie şi de a a avea ca tutori profesionişti de renume, totul într-un cadru prietenos şi care încurajează dezvoltarea.

Dacă vrei să experimentezi atmosfera din mediul organizațional într-un mediu în care îţi permiţi să greşeşti, ba chiar să înveţi din greşeli, ar fi bine să-ţi pregăteşti înscrierea. Timp de două săptămâni, evadezi în altă lume. Am stat împreună cu un grup de oameni faini, care ne ţineau loc de cafea dimineaţa şi de somn seara, şi ne-am bucurat să vedem cum ne-am dezvoltat împreună pe durata şcolii de vară şi cât de mult a crescut fiecare.

Aici ne-am întâlnit mentorii pe care îi vom păstra ca role models pe tot parcursul carierei noastre în HR. Lucrurile pe care ni le-au povestit şi explicat cu atâta pasiune ne-au ajutat foarte mult mai târziu, pentru licenţă sau dizertaţie sau în locurile unde făceam practică sau voluntariat. În urma participării, am primit din partea tutorilor şi a altor membri HR Club, directori de HR din companii româneşti, propuneri de internship-uri sau job-uri, şi în cazul multora dintre noi s-a dovedit că şcoala de vară şi oportunităţile care au apărut imediat după au fost cele mai bune alegeri pentru un start bun în cariera de HR.

Pentru toate aceste lucruri şi pentru că au fost două săptămâni care ne-au făcut să credem că mergem pe drumul cel bun, recomandăm această şcoală de vară de resurse umane tuturor oamenilor care iubesc HR-ul cel puţin atât cât îl iubim şi noi. Am plecat de la şcoala de vară motivaţi şi încântaţi că există oameni competenţi şi extraordinari, care fac o diferenţă reală în modul în care sunt trataţi angajaţii la locul de muncă şi în modul în care este încurajată excelenţa şi performanţa.

Alumni Şcolii de Vară HR Club Next Generation

DESPRE HR CLUB

Înfiinţată în 2004, este asociaţia profesioniştilor în resurse umane din România. Misiunea sa este aceea de a încuraja dezvoltarea resurselor umane, prin sprijinirea şi promovarea celor mai bune practici în domeniu. HR Club are peste 400 de membri, din peste 300 de organizaţii ce activează în principalele industrii din România, este membru al Asociaţiei Europene pentru Managementul Oamenilor (EAPM) şi al Federaţiei Mondiale a Asociaţiilor din Domeniul Managementului Oamenilor (WFPMA).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share