Joburi în străinătate, pentru vorbitorii de limba română: Warner Bros. Discovery, Uber și Western Union, printre companiile care recrutează

Foto: Warner Bros. Discovery

Angajatori de top, din toată Europa, dar și din Maroc sau SUA, au posturi disponibile pentru vorbitorii de limba română.

Pentru unele dintre aceste joburi, cunoașterea limbii române este obligatorie la angajare, iar pentru altele constituie un avantaj. Locurile de muncă disponibile sunt în toată Europa – din Paris, Lisabona, Barcelona sau Dublin, până la München, Cracovia sau Vilnius.

Spania

Barcelona: Telesales Agent @ Recruitment Direct

Recruitment Direct caută persoane care să lucreze într-un rol care implică apeluri de vânzări outbound – B2B, respectiv contactarea de clienți potențiali, pentru a-i convinge să cumpere produsele companiei. Candidații trebuie să vorbească fluent engleză și română la nivel nativ și să aibă cel puțin 12 luni de experiență în vânzări outbound. Salariul anual este de circa 39.500 de euro + comision + bonus de relocare.

Barcelona: New Business Developer @ Games Workshop Group

“Vrei să lucrezi pentru una dintre cele mai de succes companii din Europa? Îți dorești o carieră în vânzări, într-un mediu distractiv și modern, cu sediul în centrul Barcelonei? Vrei să-ți petreci timpul vânzând soldați de jucărie într-un mediu B2B? Dacă răspunsul este da, atunci acesta ar putea fi jobul potrivit pentru tine”.

Așa sună anunțul de angajare la Games Workshop, unul dintre cei mai mari producători de jucării și jocuri din lume. Compania se mândrește cu “cei mai buni soldați de jucărie din lume”, iar în 2022 a avut vânzări-record de peste 385 de milioane de lire sterline.

Salariul anual este de 35.000 de euro, plus un bonus de 4.200 de euro acordat automat pentru atingerea obiectivelor de bază. Printre altele, compania îi oferă viitorului angajat discounturi de 25-50 la sută la produsele sale și sprijin pentru relocare.

Portugalia

Lisabona: Service Desk Agent @ HCLTech

HCLTech este una dintre companiile mari de tehnologie cu cea mai rapidă creștere din lume, cu birouri în peste 50 de țări și 211.000 de angajați. În companie lucrează oameni de 165 de naționalități. Pentru acest post, oferă contract permanent, asigurare privată de sănătate și de viață, alocație și bonus de masă, cursuri de fitness și sprijin pentru angajații-părinți. Facilitățile de la birou includ o sală de sport, piscină interioară și un teren de fotbal, cantină cu opțiuni variate de mâncare și “locuri pe balcon, cu vedere la râu”. Programul de lucru este hibrid: o săptămână la birou și una remote.

Franța

Paris: Specialist Recrutare @ Medicis Consult

Ca parte a planului de dezvoltare a firmei și a platformei sale de recrutare medicală la nivel european, Medicis caută un specialist în recrutare român, pentru un contract pe șase luni. Dacă rezultatele sunt satisfăcătoare, contractul poate deveni permanent. Viitorul angajat va fi responsabil de dezvoltarea rețelei de medici români (sourcing), de interviurile telefonice cu candidații și de urmărirea procesului de recrutare.

Germania

München: Trainee Digital @ Warner Bros. Discovery

Cunoașterea limbii române nu e obligatorie, dar se poate transforma într-un avantaj pentru obținerea acestui post de Digital Trainee. În schimb, engleza este esențială. Este, de fapt, un internship de 12 luni, ce presupune acordarea de asistență în campaniile YouTube și social media din portofoliul digital al companiei. Viitorul stagiar va lucra la ambele mărci pentru copii (Cartoon Network și Cartoonito) în Europa Centrală și de Est și va fi responsabil de încărcarea și optimizarea conținutului pe YouTube, de executarea transmisiunilor live și de crearea și programarea conținutului pentru paginile de Instagram ale Cartoon Network și Cartoonito.

Lituania

Vilnius: Agent Compliance Specialist @ Western Union

Centrul european de operațiuni regionale din Vilnius este cea mai mare locație Western Union și unul dintre cei mai mari angajatori din Lituania. Cei peste 1.500 de angajați reprezintă peste 60 de naționalități și vorbesc 24 de limbi. Salariul brut este de 1.210-1.906 euro și variază în funcție de calificările, abilitățile și competențele candidatului. Salariul este o componentă a pachetului de compensații Western Union, ce include stimulente pe termen scurt, diverse opțiuni de asigurare de sănătate, asigurare de accidente și de viață și acces la cele mai bune platforme de dezvoltare.

Slovacia

Košice: Administration Specialist

Adecco Slovacia recrutează, pentru o companie internațională, vorbitori de română care vor fi implicați în activități legate de gestionarea datelor angajaților în sistemele HR și de crearea de noi profiluri de angajat. Compania oferă un pachet de relocare, ce include bilet de avion și transfer București-Košice, cheltuieli acoperite integral în primele cinci zile în noul oraș și bonus de 500 de euro la primul salariu.

Polonia

Cracovia: Customer Support Representative @ UBER

“Gigantul” cu sediul central în San Francisco caută vorbitori de română pentru biroul său din centrul istoric al Cracoviei. Oferă o primă lingvistică și un program de bonusuri de stimulare, prânz gratuit, livrat zilnic la birou (inclusiv opțiuni vegetariene și vegane), credite Uber pentru deplasări personale și livrări de alimente, și acoperă cheltuielile de wellness (abonamente la sală, echipamente sportive, masaje sau articole pentru mobilarea biroului de acasă).

Angajații beneficiază și de asigurare medicală și stomatologică privată pentru ei și pentru persoanele aflate în întreținere, asigurare de viață și de invaliditate, asigurare de călătorie pentru călătorii private, beneficiu de planificare familială, beneficiu pentru ochelari, concediu sabatic, plan de pensii și de achiziție de acțiuni. În plus, pot lucra remote până la patru săptămâni într-un an.

Bulgaria

Sofia: Player Support Specialist for Riot Games @ TELUS International

Cu peste 4.000 de angajați, TELUS International Bulgaria este cel mai mare angajator din industria CX (Customer Experience), din țara vecină. Pentru acest post, este obligatorie cunoașterea limbii engleze, pe lângă română. Compania oferă asistență pentru relocare, training plătit integral și oportunități de dezvoltare a carierei, asigurare suplimentară de sănătate, peste 50 de beneficii și servicii din care membrii echipei pot alege și bonusuri de recomandare.

Austria

Wiener Neudorf: International Transport Management Trainee @ LKW Walter

Fondată în 1924, compania LKW Walter este unul dintre cei mai mari jucători în transportul european de marfă și una dintre primele 50 de companii din Austria. Are sediul în Wiener Neudorf, la 22 km de Viena, este unul dintre cele mai de succes grupuri private austriece. Pentru acest post, salariul anual minim, care include 14 salarii lunare și un bonus garantat, este de 46.500 de euro brut, în funcție de calificări și experiență. După finalizarea programului de internship, LKW Walter oferă o schemă de participare la profit. Limba “oficială” în companie este germana, pe care candidații trebuie să o vorbească, pe lângă română.

Olanda

Cuijk: Recruiter @ DON Uitzendgroep

De peste 20 de ani, DON Uitzendgroep recrutează personal din Olanda, Germania și multe alte țări europene. Viitorul recrutor pentru piața românească va fi ocupat cu contactarea și recrutarea persoanelor de aici, le va ghida în procesul de căutare a unui job în Olanda și în acomodarea lor în noua țară. Salariul său va fi de 2.300 de euro. Sediul companiei este la 20 km de granița cu Germania.

Grecia

Atena: Customer Service Representative @ TTEC 

TTEC este unul dintre cei mai mari inovatori globali în domeniul tehnologiei și serviciilor CX (customer experience). Are peste 69.400 de angajați pe șase continente. Potrivit reprezentanților săi, este o companie orientată spre comunitate și oferă o mulțime de oportunități de creștere. Viitorii angajați vor lucra într-un sediu ultramodern, în centrul Atenei, lângă stația de metrou Kerameikos.

Irlanda

Dublin: Business Development Representative @ TTEC

TTEC recrutează vorbitori de limba română și pentru biroul din Dublin. Pot candida pentru acest post doar persoane care locuiesc deja sau se pot muta imediat în Capitala Irlandei. Printre altele, compania oferă asistență de relocare pentru mutarea la Dublin (inclusiv asistență pentru zbor și șapte nopți de cazare la hotel), asigurare privată de sănătate, pensie privată și asigurare de viață.

Maroc

Casablanca: Customer Service Agent @ NCC

NCC face parte din grupul belgian Newco Communications și funcționează ca centru de contact în Casablanca, de zece ani. Are în echipă 480 de agenți de call center, iar clientul său este o companie europeană de telefonie mobilă în plină dezvoltare, cu operațiuni în opt țări. Pachetul de beneficii include, printre altele, salariu competitiv și bonusuri, bonus de recomandare de 5.000 de dirhami (circa 450 de euro) pentru angajați, indemnizație de transport și un bilet de avion spre țara de origine, după șase luni în companie.

SUA

Tampa (Florida): Social Media Analyst @ Wolverine Group

The Wolverine Group este în căutarea unui analist social media, pentru a sprijini o mare agenție guvernamentală federală. Candidatul, în mod obligatoriu cetățean american, trebuie să vorbească fluent limba română, să aibă autorizație de securitate și, nu în ultimul rând, să fie complet vaccinat împotriva Covid-19. Salariul de bază este între 40.000 și 57 de dolari.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share