Longevitate: CEO-ul ING Bank România a împlinit 25 de ani de activitate în bancă. De la primul său job, de management trainee, echipa s-a mărit de 100 de ori

CEO-ul ING Bank România, Mihaela Bîtu, a sărbătorit 25 de ani de când lucrează în bancă. S-a angajat în 1995, pe vremea când ING avea în România 30 de angajați. Acum sunt peste 3.000.

Mihaela Bîtu a devenit CEO al ING Bank România în iulie 2019. Înainte de a prelua acest rol, a fost Head of Wholesale Banking și director adjunct și a condus divizia responsabilă cu afacerile derulate de ING cu clienții corporativi mari și instituțiile financiare, inclusiv gestionarea portofoliului de produse și deservirea clienților. Din mai 2018, este și membru al Consiliului Director al Asociației Române a Băncilor.

“Astăzi împlinesc 25 de ani de când sunt parte din echipa ING. În urma unui banal anunț în ziar, pe care îl văd și acum cu ochii minții, am aplicat și am fost acceptată să fac parte dintr-un mic grup de management trainees. Patru dintre noi suntem în continuare la ING. Știu, pare o perioadă extrem de lungă să lucrezi într-o singură companie, dar pentru mine a fost și este o călătorie incredibilă, alături de oameni absolut speciali. În iunie 1995, eram 30 de colegi, tineri și entuziaști. Astăzi suntem peste 3.000. Am pornit de la zero, iar acum suntem una dintre cele mai importante bănci din România. Eu am evoluat și am crescut alături de bancă și sunt mândră de drumul parcurs pînă acum. Și mai ales sunt mândră să fiu parte dintr-o echipă extraordinară, care a păstrat de-a lungul anilor valorile și intențiile bune cu care am plecat la drum. Sunt recunoscătoare pentru toate experiențele pe care le-am trăit împreună. Vă mulțumesc dragi colegi, parteneri și prieteni!”, a transmis Mihaela Bîtu pe LinkedIn.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Mihaela Bîtu s-a alăturat băncii în 1995, ca management trainee, la scurt timp după ce grupul ING și-a început activitatea în România. În ultimii 25 de ani, și-a dezvoltat cariera în ING, în principal în domeniul Wholesale Banking. A îndeplinit o varietate de roluri, ce au implicat managementul relațiilor cu clienții, derularea numeroase tranzacții din ariile M&A, piețe de capital, creditare și coordonarea de echipe și proiecte complexe, pe plan local și internațional.

A încheiat două mandate internaționale, cel mai recent între 2008 și 2010, ca Head of General Lending Products pentru Europa Centrală și de Est, în ING Olanda. În 1999-2000, a îndeplinit un stagiu internațional ca membru al echipei Corporate Finance Central & Eastern Europe din ING Marea Britanie.

Pregătirea sa educațională include un MBA de la Școala de Management din București (în asociere cu Université du Quebec à Montreal), absolvit summa cum laudae, și o diplomă de licență în finanțe de la ASE București. Se declară motivată de provocări și apreciază experiențele noi și diverse, în carieră și în viața personală. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share