Marquardt, unul dintre cei mai importanți angajatori din Transilvania, deschide primul său birou de cercetare şi dezvoltare în Moldova, la Iași

Compania Marquardt România, membră a Grupului Marquardt, producător german de mecatronică de vârf, va deschide primul său birou din Regiunea de Nord-Est a țării, în clădirea United Business Center 3 (UBC 3) din ansamblul mixt Palas Iaşi.

Grupul Marquardt, companie fondată în 1925 şi aflată în proprietate de familie, este unul din producătorii mondiali de vârf de mecatronică. Produsele Marquardt – panouri de operare, schimbătoare de viteză shift by wire, sisteme de acces în vehicule, de autorizare a șoferului și sisteme inteligente de management al bateriilor pentru automobilele electrice – sunt folosite de numeroase companii de top din industria auto. Grupul produce și sisteme de comutare folosite în aparatura electrocasnică, în aplicații industriale și în mașinile-unelte de mare putere.

Filiala Marquardt România a fost înființată în 2005, la Sibiu, unde are peste 2.400 de angajați. Marquardt Sibiu își derulează activitatea de creare și proiectare în Centrul Research & Development, care activează în compartimentele Software Development, Software Testing, Mechanical Design, PCB Design și Product Technical Testing.

Centrul R&D a devenit un hub de expertiză în domeniul Human-Machine Interface, ceea ce a condus la o extinderea sa. “O componentă importantă a creșterii Centrului R&D este extinderea sa în Regiunea Nord-Est, unde strategia noastră a prevăzut deschiderea spațiilor de birouri în Iași. Aici avem deja un prim nucleu de angajați care lucrează full-time în regim online, specialiști în Software Development, și urmează să dezvoltăm componenta din Iași prin angajarea a peste 50 de experți în programare embedded”, explică managerul general al Marquardt România, Mourad Halilou.

Compania angajează în Iași și în regiunea învecinată experți în dezvoltarea software în limbajul C Embedded, care vor lucra în sistem hibrid și vor avea la dispoziție birourile din UBC 3, în sistem de co-working space.

Rețeaua națională de birouri premium United Business Center, dezvoltată de grupul IULIUS, include 14 clădiri de birouri clasa A, cu o suprafață totală de peste 182.000 mp, aflate în proiectele de regenerare urbană din Iași, Timișoara și Cluj-Napoca. În Iași, comunitatea de business din ansamblul Palas a crescut continuu. Interesul mediului de business față de proiectele grupului au stat la baza dezvoltării, în vecinătatea ansamblului mixed-use Palas, a noului proiect Palas Campus, cea mai mare clădire de birouri clasa A din țară, cu o suprafață închiriabilă de peste 60.000 mp. Clădirea va fi inaugurată la începutul anului viitor și este deja închiriată integral.

DESPRE MARQUARDT GROUP

Are în jur de 10.500 de angajați, în cele 20 de filiale ale sale din Europa, America de Nord, Africa și Asia. Investește, anual, circa zece la sută din încasări în cercetare și dezvoltare. La Sibiu, producția este asigurată în unitățile Human Machine Interface, Entry Authorisation Systems + Power & Energy Solutions și Mechatronic Devices, care dispun de tehnologiile necesare (Electronică, Injecție Mase Plastice, Asamblare, Vopsire & Laser). Cea mai nouă unitate a filialei este centrul de servicii Marquardt Business Services, care oferă servicii de Financiar, Achiziții, HR și IT, integrate celorlalte filiale ale Grupului.

Articole din aceeași categorie
Total
7
Share