Michelin caută stagiari pentru “internship-uri All-Season”

Studenții în anul III sau IV la licență sau la master, la o specializare tehnică, pot face primul pas în carieră la Michelin, în Uzina de Anvelope sau în cea de Cord Metalic din Zalău.

O serie de oportunități de descoperire a industriei, în domeniile tehnic, IT, automatizări, producție, organizare și calitate, îi așteaptă în cele două uzine. Michelin caută tineri care au “o personalitate dinamică, organizată, comunicativă, analitică”, care își doresc să cunoască mediul industrial și vorbesc limba engleză cel puțin la nivel mediu.

Viitorii stagiari vor propune și vor realiza o soluție practică specifică proiectului de internship și vor interacționa cu personalul din diferite domenii, pentru a-și pune în aplicare cunoștințele. Lista avantajelor include oportunitatea de a realiza un proiect de impact pentru companie, oportunități de învățare ce vor ajuta la dezvoltarea competențelor pentru viitor, un pachet atractiv de beneficii, după caz și un pachet de relocare, suportul unui tutore pe tot parcursul internship-ului, posibilitatea de a realiza lucrarea de licență sau disertație în companie și cea de a primi o ofertă de angajare, la finalul stagiului.

CV-urile și scrisorile de intenție sunt așteptate la adresa: recrutare-externa.zal@michelin.com, până în 23 aprilie. Următorii pași vor fi selecția candidaților, între 26 aprilie și 14 mai, și alocarea proiectelor și formalitățile administrative, între 1 iunie și 16 iulie. Programul de internship se va desfășura între 19 iulie și 30 septembrie.

Grupul Michelin și-a început activitatea în România în august 2001 și are aici peste 4.400 de angajați, trei fabrici (două la Zalău, județul Sălaj, și una la Florești, județul Prahova), o rețea comercială şi un centru de servicii partajate în București. Din 2018, Bucureștiul a devenit centru de coordonare a regiunii Europa Centrală, care include 20 de țări. În 2020, Michelin a obținut certificarea Top Employers, de la Top Employers Institute, pentru procesele si politicile sale de Resurse Umane, create spre beneficiul angajaților.

Articolul anterior

Directoratul UNIQA Asigurări are un nou vicepreședinte

Articolul următor

16 la sută dintre angajații din România s-au vaccinat. O treime văd imunizarea ca pe o campanie pentru câștiguri a companiilor farma

Articole din aceeași categorie
Total
2
Share