Michelin construieşte la Zalău un parc fotovoltaic de un megawatt pentru fabrica de anvelope

Compania Michelin România va construi, anul viitor, la Zalău, pe acoperişul unei construcţii ale uzinei Anvelope Zalău, un parc fotovoltaic pentru consum propriu, cu o putere instalată de circa un megawatt.

Proiectul “Centrală fotovoltaică pentru consumul propriu” are o valoare totală de 1.125.327 euro, din care 506.397 euro o reprezintă un grant acordat de Islanda, Liechtenstein şi Norvegia prin mecanismul financiar SEE şi Norvegian 2014-2021, în cadrul Programului de Energie din România.

Proiectul constă în dezvoltarea unui parc fotovoltaic cu o putere instalată de 0.99 MW, în 1.824 de module cu capacitatea de 545 W, amplasate pe acoperişul unei construcţii din uzina Michelin Anvelope Zalău. Producţia anuală este estimată la 1.041 MWh pe an. Conform estimărilor, proiectul va permite o reducere a emisiilor de carbon de 318 tone pe an.

Termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor este data de 30 septembrie 2023. Obiectivul proiectului este producţia de electricitate pentru consumul propriu pentru punctul de lucru Michelin Anvelope Zalău, parte din Michelin România, pentru valorizarea surselor de energie regenerabile prin producţia de energie verde şi reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră, informează compania.

Michelin are în România peste 4.500 de angajaţi, trei fabrici, două la Zalău şi una la Floreşti, o reţea comercială şi un centru de servicii partajate. Din 2018, Bucureştiul este centrul de coordonare a regiunii Europa Centrală, care acoperă 21 de ţări.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share