Banner

Moncler Industries Yield extinde fabrica din România și inaugurează o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților

Compania Moncler a inaugurat o nouă unitate de producție și o grădiniță pentru copiii angajaților săi din Bacău, în urma unei investiții de circa zece milioane de euro în construcția clădirilor.

Noul spațiu de producție se întinde pe 8.000 mp, pe două niveluri, și marchează extinderea fabricii care măsoară circa 16.000 mp și care a fost deschisă în urmă cu circa opt ani. Parterul, care ocupă circa 4.000 mp, este destinat producției de articole de îmbrăcăminte și este dotat cu tehnologii de ultimă generație. Un rol important îl ocupă o noua tehnică de fabricație inspirată din filozofia Lean Manufacturing, axată pe eficiență, reducerea deșeurilor și optimizarea continuă a proceselor de producție.

Primul etaj, cu o suprafață similară, găzduiește departamentele de proiectare tipare și confecționare prototipuri și un centru de cercetare și dezvoltare a cărui misiune este dezvoltarea de tehnici inovatoare și caracteristici avansate pentru articole de îmbrăcăminte de înaltă performanță, cum ar fi colecția Moncler Grenoble. Departamentul asigură și traininguri dedicate furnizorilor.

Noul spațiu de producție este construit în concordanță cu cele mai înalte standarde internaționale în ceea ce privește eficiența energetică și diminuarea impactului asupra mediului. Fabrica folosește 100 la sută electricitate regenerabilă și este dotată cu un sistem de management al clădirii centralizat pentru o gestionare integrată și mai eficientă a consumului de energie. Sistemul de iluminat cu LED joacă un rol esențial pentru eficiența energetică și pentru confortul angajaților în timpul lucrului. Toate resturile rezultate din producție (nailon, bumbac, fibre mixte) sunt colectate și reciclate spre a fi refolosite ca materie primă. Resturile de nailon, de exemplu, pot deveni ornamente, țesături, elemente de merchandising vizual sau mobilier, ca în cazul scaunelor folosite în grădinița companiei.

Unitatea de producție din România, singura deținută de Moncler în afara Italiei, produce în principal jachete de puf, care necesită un înalt nivel de know-how și precizie, precum colecția Moncler Grenoble. La capacitate maximă, va produce circa 30 la sută din producția anuală globală de îmbrăcăminte de exterior a Moncler. În noua unitate lucrează circa 230 de persoane, iar capacitatea Moncler Industries Yield a ajuns la aproape 1.800 de angajați. Moncler Industries Yield își propune să angajeze alte peste 200 de persoane, în următoarele luni.

Compania caută acum proaspăt absolvenți, de preferat cu diplomă în domeniul textilelor, operatori confecționeri calificați în domeniu sau persoane dornice să învețe utilizarea maşinilor de cusut, tehnologi de linie cu experiență în programare și producție, tehnicieni cu experiență în programarea, lansarea și urmărirea producției, specialiști în confecționare prototipuri, cu experiență în ȋmbrăcăminte de exterior, absolvenți ȋn proiectare tipare ȋmbrăcăminte și tehnicieni de calitate, care să asigure conformitatea cu standardele de calitate ale companiei de-a lungul lanțului de aprovizionare. Candidații trebuie să fie din Bacău sau dintr-o zonă apropiată. CV-urile pot fi trimise aici.

O grădiniță pentru copiii între doi și șase ani face parte din zona de facilități a Moncler Industries Yield și reprezintă un beneficiu special, asigurat în întregime de companie.

Prima grădiniță din România, în colaborare cu Reggio Children

O grădiniță pentru copiii între doi și șase ani face parte din zona de facilități a Moncler Industries Yield și reprezintă un beneficiu special, asigurat în întregime de companie. Grădinița oferă educație conform uneia dintre cele mai apreciate abordări didactice pe plan internațional, dezvoltată de organizația Reggio Children, axată pe învățarea experiențială și pe promovarea unui mediu care încurajează potențialul copiilor prin interacțiuni, autonomie, explorare și comunicare.

Arhitectura, amenajarea spațiului și mobilierul ales recreează ideea unui atelier deschis, ce promovează cunoașterea și creativitatea, un “laborator” permanent, în care copiii experimentează activități grafice, de pictură, îndemânare și motricitate. Clădirea prezintă un spațiu mare deschis, în formă pătrată, în inima construcției, cu toate încăperile tematice accesibile din zona de primire și conectate între ele, pentru a da continuitate și funcționalitate spațiului.

Abordarea educațională Reggio Children a luat naștere în grădinițele din Reggio Emilia, Italia. Activitățile educaționale se desfășoară cu o abordare multilingvă, în română, engleză și italiană, le permite copiilor să învețe într-un mod natural și promovează o mentalitate flexibilă și multiculturală.

Nutriția ocupă un rol central. Grădinița este dotată cu o bucătărie proprie care acordă atenție originii și sezonalității produselor preparate. Copiii sunt implicați direct în pregătirea prânzului, ca să-și dezvolte autonomia.

Clădirea grădiniței, care are circa 800 mp, este luminoasă și aerisită, cu ferestre pe tot peretele, care sporesc comunicarea dintre spațiul interior și cel exterior. Într-o grădină de circa 2.000 mp, copiii își continuă activitățile de învățare și joacă. Mobilierul este realizat din materiale naturale, în principal lemn, cu elemente din materiale reciclate din resturile textile ale fabricii, care sunt transformate, de exemplu, în scaune.

Cu o capacitate de circa 60 de copii, grădinița găzduiește acum 40. Șase profesori profesioniști, selectați și instruiți de Reggio Children în Italia, sunt responsabili de educația lor. Grădinița este autorizată de Agenția Română de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar, instituția din subordinea Ministerului Educației și Cercetării care evaluează calitatea programelor de învățământ.

Moncler Industries Yield în România

Moncler a lansat operațiunile directe pe plan local în 2015. Unitatea de producție din Bacău a evoluat constant și a devenit un reper în materie de calitate și inovație și una dintre ele mai avansate fabrici din punct de vedere tehnologic din Europa. Prezența Moncler în România nu se rezumă doar la fabricarea celebrelor sale geci de puf: Moncler Industries Yield a devenit un angajator-cheie în regiune și oferă locuri de muncă pentru circa 1.800 de angajați.

Potrivit companiei, atragerea, recrutarea și dezvoltarea telentelor este o prioritate-cheie pentru Moncler, care susține creșterea profesională și dezvoltarea competențelor angajaților prin programe dedicate de training și un mediu dinamic. O astfel de inițiativă este Academia Moncler, un ecosistem care îi ajută pe angajați să-și dezvolte capacitatea de a învăța din munca de zi cu zi. Academia găzduiește acum 20 de angajați pe an. Odată cu atingerea capacității maxime, 40 de angajați vor beneficia de un parcurs de formare.

În noua unitate de la Bacău va fi implementat proiectul Academia de Excelență Tehnică Moncler, un program de formare specializată, dedicat în special proaspeților absolvenți ai școlilor tehnice și profesionale care își propun să lucreze în producția de mostre, prototipuri și control al calității, și oferă o viziune de ansamblu a procesului de creare a unei jachete de puf.

Moncler Industries Yield oferă copiilor angajaților șansa de a face programe de stagiatură pe timp de vară. Printre beneficiile acordate angajaților se numără tichete de masă, controale și investigaţii medicale periodice, transport la și de la fabrică, consultații anuale oftalmologice și vouchere Back to School, pentru nevoile educaționale ale copiilor.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share