Systematic va furniza software de Comandă şi Control pentru NATO. Soluția aleasă a fost dezvoltată de echipa din România

Sytematic, unul dintre principalii furnizori danezi de soluţii software pentru digitalizare în domenii-cheie precum apărare sau sănătate, cu un centru de dezvoltare în România, a fost selectat de NATO pentru a furniza software de Comandă şi Control.

În urma unui parteneriat cu Agenţia pentru Comunicaţii şi Informaţii a NATO (Agenţia NCI), Systematic va pune la dispoziţie suita SitaWare Headquarters, care va fi folosită în structurile de comandă NATO și va consolida capabilităţile operaţionale ale Alianţei în situaţii de potenţial conflict.

Suita SitaWare va asigura un nivel ridicat de comunicaţii tactice şi interoperabilitate care vor îmbunătăţi semnificativ planificarea colaborativă şi înţelegerea situaţiei tactice la toate nivelurile de comandă şi pentru toate domeniile, pe timpul misiunilor sau operaţiunilor militare. SitaWare Headquarters, software-ul selectat de NATO, este un produs de top al Systematic şi este dezvoltat şi în România, de echipa locală.

“Compania Systematic a fost fondată în 1985, cu viziunea de a revoluţiona şi de a digitaliza domeniul apărării, şi ne mândrim cu experienţa noastră de a livra soluţii software în domeniul apărării către peste 50 de ţări membre şi partenere NATO. Selectarea noastră ca parteneri direcţi ai NATO reprezintă cea mai înaltă recunoaştere a eforturilor de a aduce pe piaţă produse cu impact major şi subliniază statutul nostru de furnizor de încredere de soluţii software. Suntem nerăbdători să contribuim la îmbunătăţirea eficienţei operaţionale a forţelor terestre ale NATO, prin utilizarea software-ului nostru, şi ne bucurăm că echipa noastră din România lucrează pentru un domeniu atât de important şi de sensibil în contextul geopolitic actual”, declară Lucian Maican, manager general Systematic România.

SitaWare Headquarters a trecut printr-un proces riguros de licitaţie, derulat de Agenţia NCI, iar selectarea sa confirmă statutul de aplicaţie de comandă şi control de top la nivel mondial. “Parteneriatul cu Systematic le va oferi soldaţilor NATO capacitatea de a îmbunătăţi gestionarea C2 şi cunoaşterea situaţiei în luptă şi o mai bună interoperabilitate între serviciile din zona funcţională NATO”, arată Will Leeming, manager de proiect DEMETER la Agenţia NCI.

SitaWare Headquarters este soluţia C4ISR validată din punct de vedere operaţional, care furnizează o comunicare tactică superioară, interoperabilitate fără egal, planificare colaborativă fără întreruperi şi o cunoaştere cuprinzătoare a situaţiei în întregul teatru de operaţiuni. O aplicaţie C4ISR avansată, permite schimbul de informaţii vitale şi planuri extinse la toate nivelurile de comandă şi în toate domeniile, în reţelele de luptă proprii, de coaliţie şi comune.

Systematic este o companie internaţională fondată în 1985, în Danemarca, şi dezvoltă soluţii software pentru sectorul public şi privat, cu proiecte în domeniile apărării, sănătăţii şi educaţiei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share