Banner

Nevoia românilor de a-și asigura un venit mai bun a accelerat piața muncii, toamna aceasta. Cele mai multe candidaturi pe BestJobs, în 2022

Pe fondul contextului economic incert, candidații caută să-și asigure un venit cât mai avantajos și sigur și au înregistrat, în această toamnă, cele mai multe candidaturi din acest an.

Din septembrie până acum, platforma de recrutare BestJobs a înregistrat circa două milioane de candidaturi. Cele mai active sunt femeile (55 la sută) și persoanele de 35-44 de ani (24 la sută), urmate îndeaproape de cei între 45 și 54 de ani (23 la sută). Categoriile de nivel începător și mediu au fost cele mai dinamice.

În încercarea de a găsi un job mai bun, activitatea candidaților a fost neîntreruptă în acest an și a înregistrat un vârf în octombrie și noiembrie. Cele mai multe candidaturi au mers către joburile din vânzări, IT/ telecom, financiar/ contabilitate, inginerie și management.

Față de lunile de vară, joburile remote au înregistrat cu 21 la sută mai multe candidaturi din septembrie până acum, semn că interesul pentru acest mod de lucru rămâne ridicat. Cele mai multe candidaturi pentru joburi remote au fost înregistrate în IT/ telecom, vânzări și BPO (pentru poziții de call-center sau suport clienți). Cele mai multe oferte sunt în continuare în București/ Ilfov, Timiș, Cluj, Brașov și Iași.

Pe măsură ce sfârșitul de an se apropie și companiile își evaluează bugetul rămas, au propus un număr și mai mare de posturi. Media lunară a depășit cu 25 la sută volumul din toamna anului trecut. În plus, angajatorii au efectuat cu zece la sută mai multe contactări decât în cele mai active luni ale acestui an.

Aproape o treime dintre joburile disponibile afișează intervalul salarial. Pentru celelalte oportunități, BestJobs oferă estimări salariale cu scopul de a informa candidații despre potențialul pieței și de a stimula candidaturile.

“În această toamnă, accelerată de pragmatismul candidaților, piața muncii a fost mai dinamică decât oricând. Ca să-și asigure venituri mai convenabile, în aceste vremuri delicate din punct de vedere financiar, au devenit mai activi și au acum și mai multe informații despre piață datorită estimărilor salariale pe care le pot regăsi la anunțurile de pe BestJobs. Și recrutorii răspund prompt nevoilor candidaților – oferă într-o măsură mai mare date salariale și flexibilitate în modul de lucru și atrag candidați mai relevanți pentru echipele lor”, spune Ana Vișian, Marketing Manager BestJobs România.

Joburile entry-level au atras cele mai multe candidaturi în ultima lună

Joburile care au înregistrat cele mai multe candidaturi în noiembrie au făcut parte din categoria entry-level, cele mai multe dintre ele remote. Cele mai multe CV-uri (peste 3.000) au mers către rolul de Junior Recruiter (remote), care oferă un salariu de 540-660 euro/ lună, conform intervalului salarial afișat de angajator, în timp ce operator data entry, cu oferta afișată de 410 euro, a atras 2.700 de CV-uri. 2.300 de candidaturi au mers către rolul de consultant vânzări, pentru care salariul net estimat este de 620-860 euro, și 1.700 către cel de recepționist, cu un salariu estimat la 580-730 euro.

Cei mai atractivi angajatori, în noiembrie, au fost Profi, care a atras peste 7.000 de CV-uri, Lidl Discount (aproape 5.000) și LPP Fashion și Unity Consulting (circa 4.000, fiecare).

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 20 ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii, peste 40.000 de joburi și mii de freelanceri, agenți de recrutare sau specialiști în dezvoltare profesională și personală (coachi, mentori, terapeuți, avocați și alte tipuri de specialiști).

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share