New Tech Academy aduce în România cele mai performante metodologii de formare în domeniul tech

Centrul New Tech Academy s-a lansat în România în parteneriat global cu Wawiwa Tech Training, ai cărei membri dețin cumulat peste 100 de ani de experiență în IT.

Potrivit inițiatorilor proiectului, New Tech Academy va deveni un centru de excelență în educația tehnologică, cu programe de formare de ultimă oră, precum full-stack, front-end, user information (UI)/ user experience (UX), securitate cibernetică și data mining. Printr-o colaborare cu o comunitate de lideri locali din industria tehnologiei, NewTech Academy va oferi programe de formare profesională aliniate la nevoile industriei IT și ale angajatorilor din România.

“Nevoia de a învăța permanent este, pentru fiecare dintre noi, o premisă pentru a continua să evoluăm în orice domeniu și oportunitatea de a descoperi mereu noi oportunități și perspective personale și profesionale. New Tech Academy este un hub de educație tehnologică ce răspunde unor nevoi importante ale pieței de muncă: calificarea la nivel înalt a viitorilor angajați și aducerea lor mai aproape de angajatorii din industria IT&C, FMCG, banking, retail. Oferă un sistem integrat de programe de formare, completat de experiențe practice, aplicate nevoilor profesiei respective”, spune Lavinia Chican, Board Member New Tech Academy.

Conform unor studii fundamentate, până în 2025 vor fi create 145 de milioane de noi locuri de muncă digitale, pentru dezvoltatori de software, cercetători de cloud și date, analiști în domeniul securității cibernetice ori specialiști în DevOps. New Tech Academy va derula în România programe intensive de formare, cu desfășurare interactivă – online sau hibrid.

“Provocările întâlnite în experiența profesională și abordarea didactică din mediul universitar îmi permit să sprijin acest proiect în a schimba destinele cursanților săi. Cererea de specialiști în IT crește anual peste capacitatea de a produce specialiști noi. Modelul de predare, programa și tehnologiile integrate în cursurile de bază arată potențialul  New Tech de a deveni un centru de training de renume în România”, arată Dan Gheorghe, CTO New Tech Academy.

Programele sunt predate de mentori internaționali și formatori locali, cu experiență în industrie, care încorporează cunoștințe și exerciții personale și de grup. Legăturile cu industria locală inspiră conținutul programelor pentru a se corela cu cerințele pieței și pentru a crește nivelul de angajare al absolvenților. Structura programelor a fost dezvoltată de profesioniști din industria tehnologiei israeliene, în conformitate cu standardele globale.

“Venim cu o expertiză a echipei de peste 20 de ani, ce stă la baza succesului nu doar al industriei tech din Israel, dar și din țările partenere din regiune. Formarea tehnologică pe care o va oferi New Tech Academy va specializa forța de muncă locală pentru posturile foarte căutate în regiune”, explică Eran Lasser, fondator și CEO Wawiwa Tech Training.

NewTech Academy va oferi inițial programe de recalificare pentru trei poziții foarte solicitate de angajatorii din România: Full-Stack Developer (cu o durată de nouă luni), Front-EndDeveloper și UI/UX (șase luni). Ulterior, vor fi adăugate programe suplimentare, ca specializarea în securitate cibernetică sau cercetarea datelor (data mining).

DESPRE WAWIWA TECH TRAINING

Wawiwa acoperă decalajul între competențele tehnologice prin recalificarea forței de muncă pentru profesii tehnologice cu cerere mare. Este un furnizor de educație tehnologică din Israel, Startup Nation, care înființează centre locale de formare tehnologică cu parteneri din toată lumea. Le oferă partenerilor săi programe de ultimă oră pentru recalificare pe locuri de muncă din tehnologie, cum sunt cele pentru dezvoltatori full-stack, dezvoltatori front end, specialiști în securitate cibernetică, analiști de date, specialiști DevOps, designeri UX/ UI, manageri de produse și specialiști în marketing online. Compania folosește o metodologie testată de formare mixtă, conținut de ultimă generație, platforme digitale de învățare și relații puternice în industrie, pentru a oferi programe de formare tehnologică care să ducă la o mai mare capacitate de angajare și satisfacție a absolvenților.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share