Nokian Tyres a produs prima anvelopă la Oradea, în prima fabrică din lume cu zero emisii de CO2. Compania are deja 60 de angajați și continuă campania de recrutare a încă 440 de oameni

În 1 iulie, compania Nokian Tyres a produs prima anvelopă în noua sa fabrică pe care o construiește în Oradea.

Acest moment important pentru evoluția proiectului a fost atins la data anticipată, iar lucrările înaintează conform planificării și bugetului alocat. Producția la scară comercială va începe în prima parte a anului 2025. Construcția fabricii a început în mai 2023.

De anul trecut, compania derulează o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale. În 2023 și 2024, au fost selectați candidați pentru zona de producție și pentru roluri administrative și de conducere. Echipa de lansare, formată din 60 de specialiști, coordonează creșterea etapizată a capacității de producție și a beneficiat de un stagiu de formare la fabrica Nokian Tyres din Finlanda, pe parcursul primăverii. În total, fabrica va avea circa 500 de angajați.

“Odată cu prima anvelopă realizată aici, am avut ocazia să testăm capacitatea de producție din noua fabrică și totul decurge conform planului. Membrii echipei au parcurs cu succes stagiul de practică din Finlanda și au acum toate informațiile necesare ca să poată produce anvelope premium la fel ca în celelalte fabrici ale noastre: fără compromisuri. Datorită implicării fiecăruia dintre ei, putem sărbători astăzi producția primei anvelope în fabrica Nokian Tyres din Oradea”, spune Susanna Tusa, director general și vicepreședinte Nokian Tyres Romania Operations.

După ce va deveni operațională, fabrica Nokian Tyres va avea o capacitate anuală de producție de șase milioane de anvelope, cu potențial de creștere în viitor. Suprafața totală construită este de circa 100.000 mp, iar valoarea investiției se ridică la 650 de milioane de euro. Anvelopele produse în Oradea vor fi comercializate în principal în Europa Centrală, grație localizării strategice, în proximitatea clienților din această regiune.

De anul trecut, compania derulează o campanie de recrutare pentru formarea echipei locale.

Nokian Tyres Snowproof 2, un simbol al aniversării a 90 de ani de la invenția anvelopelor de iarnă

Prima anvelopă produsă în fabrica Nokian Tyres din Oradea este Snowproof 2, o anvelopă de iarnă fără crampoane, special concepută pentru șoferii de autoturisme din Europa Centrală. Prin acest produs premium, compania marchează aniversarea a 90 de ani de la una dintre cele mai importante inovații ale sale – anvelopa de iarnă – și deceniile de tradiție în a face călătoriile mai sigure, în întreaga lume.

“Nokian Tyres a inventat anvelopa de iarnă în 1934. Nu puteam sărbători mai frumos aniversarea celor 90 de ani de la acest moment decât fabricând unul dintre produsele noastre emblematice, în cea mai nouă fabrică a noastră. Scopul nostru este să facem lumea mai sigură reinventând continuu anvelopele și modul în care sunt realizate. Așa am procedat de-a lungul anilor, anvelopă cu anvelopă, și așa vom face și în fabrica din Oradea”, adaugă Susanna Tusa.

Prima fabrică de anvelope din lume cu zero emisii de CO2

După inaugurare, fabrica Nokian Tyres din Oradea va scrie istorie: este prima unitate de producție din industria anvelopelor cu zero emisii de CO2. Pe lângă statutul de reper în industrie, fabrica propune și o abordare holistică a sustenabilității, ce include utilizarea energiei electrice ce provine exclusiv din surse curate și procese automatizate, cu înaltă eficiență energetică. Fabrica va adopta și standarde riguroase privind deșeurile ce ajung la groapa de gunoi, la fel ca celelalte unități Nokian Tyres din Finlanda și SUA.

Nokian Tyres dezvoltă și produce anvelope premium pentru autoturisme, camioane și utilaje grele. Lanțul său de distribuție Vianor furnizează anvelope și servicii conexe. La finalul lui 2023, echipa Nokian Tyres număra peste 3.400 de profesioniști.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share