Banner

Nokian Tyres a dat startul campaniei de recrutări în România. Cine va conduce fabrica de 650 de milioane de euro din Oradea

Compania Nokian Tyres face recrutări pentru fabrica pe care o construiește în județul Bihor.

În acest an, accentul în recrutare va fi pus pe ocuparea posturilor indirecte, în timp ce angajările pentru personalul direct productiv vor începe în prima parte din 2024. Numărul total de angajați ai fabricii din România va fi de circa 550.

Persoanele interesate să devină parte din proiectul Nokian Tyres Oradea pot face primul pas pe pagina de cariere a companiei, unde își pot trimite CV-ul și pot completa formularul online. Reprezentanții Nokian Tyres promit că vor analiza cu atenție calificările și experiența tuturor solicitanților, ca să asigure cea mai bună potrivire posibilă în companie.

Susanna Tusa va conduce operațiunile de la Oradea

Susanna Tusa (foto, principal) a fost numită director general și vicepreședinte al Nokian Tyres România Operations și va coordona și proiectul construcției fabricii din Oradea. Construcția primei fabrici de anvelope Nokian Tyres din lume, cu emisii zero de CO2, a început în primăvară.

Fabrica va începe să producă primele anvelope în a doua jumătate a anului viitor, iar producția comercială de anvelope ar începe în prima parte a lui 2025. Fabrica va avea circa 550 de angajați. 

Susanna Tusa are o experiență profesională vastă la Nokian Tyres, unde a ocupat mai multe funcții-cheie. Între 2008 și 2020, a fost consilier general al grupului, după care a fost responsabilă de activitatea lanțului global de aprovizionare. Din 2022, a coordonat începerea activităților de subcontractare a fabricării anvelopelor pentru autoturisme, inclusiv selectarea partenerilor și gestionarea negocierilor acordurilor comerciale.

Ca director general al operațiunilor din România și coordonator al proiectului construcției fabricii, responsabilitățile sale includ implementarea operațiunilor Nokian Tyres în România și conducerea grupului local de management. Își va desfășura activitatea în Oradea.

Echipa de management Nokian Tyres România

  • Adorian Ioiart – director de fabrică/ Plant Manager. Va fi responsabil pentru supravegherea operațiunilor de producție. Se va asigura de construcția si dezvoltarea  fabricii conform  planului stabilit, ținând cont de obiectivele de siguranță, calitate, productivitate, volum și costuri. Are o vastă experiență în gestionarea unităților de producție și în lansarea lor. 
  • Gabriela Pontos – Manager de resurse umane/ HR Manager. Responsabilitățile sale includ procese complete de resurse umane, ca atragerea de talente la nivel local, gestionarea aspectelor legate de compensații, relațiile cu angajații și dezvoltarea lor. Gabriela Pontos are o experiență vastă în diverse poziții de HR. Cel mai recent, a condus și a organizat procesele de HR într-o unitate de producție din industria prelucrării metalelor.
  • Ciprian Vidican – Manager Achiziții/ Procurement Manager. Înainte de a se alătura Nokian Tyres, a lucrat într-o companie multinațională din industria automotive, ca Head of Global Program Purchasing/ Manager achiziții proiecte noi. Pentru început, va sprijini proiectul din Oradea în procesele de aprovizionare și achiziții și va dezvolta la nivel local politicile și procesele specifice achizițiilor, împreună cu echipa locală de management. 

Șase milioane de anvelope pe an

Fabrica din România va deveni parte a rețelei globale de producție Nokian Tyres, alături de cele din SUA și Finlanda. Capacitatea sa anuală va fi de șase milioane de anvelope, cu potențial de extindere în viitor. Fabrica se va concentra pe producția de anvelope pentru autoturisme și SUV-uri de dimensiuni mari, ce vor fi vândute în special în Europa Centrală. 

Locația va găzdui și o unitate de distribuție pentru depozitarea și distribuția anvelopelor. Suprafața construită totalizează circa 100.000 mp. Investiția totală în construirea de la zero a fabricii este estimată la circa 650 de milioane de euro, ceea ce reprezintă una dintre cele mai valoroase investiții din România, din ultimii ani.

DESPRE NOKIAN TYRES

Dezvoltă și produce anvelope premium pentru autoturisme, camioane și mașini de tonaj mare. Ca parte a grupului său, lanțul de distribuție Vianor oferă anvelope și servicii pentru  mașini. La sfârșitul lui 2022, avea circa 3.300 de angajați. Compania este listată pe Nasdaq, la Helsinki.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share