Numărul românilor care își caută un loc de muncă a crescut cu 30 la sută, în primele trei luni din 2019

Aproape 3,9 milioane de candidaturi pentru un job au fost înregistrate, în primele trei luni ale anului, pe eJobs, una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România.

Numărul lor este în creştere cu peste 30 la sută faţă de aceeaşi perioadă din 2018. În topul celor mai căutate domenii, primul loc este ocupat de comerţ/ retail, urmat de banking şi servicii financiare, servicii, publicitate/ marketing/ PR şi IT.

“Opţiunile candidaților sunt destul de puternic corelate cu salariile pe care le oferă angajatorii. IT-ul şi banking-ul sunt două dintre domeniile cu cele mai mari medii salariale din România, după cum arată datele raportului anual HR Review & Trends by eJobs. Vorbim despre medii ce depăşesc pragul de 1.000 de euro, net, lunar, la nivel naţional. Retailul este unul dintre cei mai activi angajatori de pe piaţă, an de an, astfel încât nu este nici o surpriză că atrage atât de mulţi candidaţi. O surpriză pentru primul trimestru este prezenţa în top a marketingului, în condiţiile în care, în ultimul an, nu s-a mai aflat în vizorul celor care au căutat să se angajeze. Cel mai probabil, asta se explică printr-un aflux de aplicări venite din partea candidaţilor tineri şi foarte tineri, care îşi doresc joburi într-un domeniu creativ şi destul de flexibil”, susţine Bogdan Badea, CEO eJobs România.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Față de întregul an 2018, în primul trimestru din acest an, domenii precum transport/ logistică, producţie, auto sau construcţii au coborât în preferinţele candidaţilor. Analiza relevă că, din cele aproape 40.000 de joburi postate de la începutul anului pe ejobs.ro, cele mai multe aparţin angajatorilor din retail (aproape 20 la sută din numărul total de joburi). Ierarhia continuă cu companiile din servicii (4.258 de joburi) şi IT. În primul trimestru din acest an, companiile de tehnologie şi IT au avut circa 4.000 de joburi disponibile. Și construcţiile şi industria alimentară au înregistrat un număr important de locuri de muncă disponibile – peste 5.500.

Topul oraşelor în care s-au făcut cele mai multe angajări este dominat de Bucureşti (15.882 de joburi), urmat de Cluj-Napoca (4.096), Timişoara (2.523), Iaşi (2.357) şi Braşov (2.306).

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare lansată în România și conţine peste patru milioane de CV-uri, mai mult de două milioane de utilizatori unici lunari, 7.000 de CV-uri actualizate zilnic şi o bază de aproape 300.000 de urmăritori pe Facebook.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share