Banner

O farmacistă, prima româncă pe podium la Maratonul de la Polul Nord

Foto: sensotv.ro

Prima participare a unei românce şi primul podium la cea de-a a XV-a ediţie a North Pole Marathon 2017, cel mai nordic maraton din lume, recunoscut de Guinness World Records.

De profesie asistent farmacie la Catena (Piaţa Crângaşi, Bucureşti), Simona Dumitrescu, membru Catena Racing Team, cel mai numeros şi mai valoros club polisportiv al unei companii, a cucerit locul II la singurul maraton din lume (42.195 km), desfășurat integral pe calota glaciară, în condiţii extreme de vânt şi temperaturi negative, cuprinse între 15° și -30°C.

Participarea Simonei Dumitrescu la această competiţie a fost susţinută de Catena și Catena Racing Team. “Sunt mândră că steagurile României şi Catena Racing Team au fluturat în cel mai nordic loc al Planetei, la exact 90° latitudine nordică, deasupra lumii. Mulţumesc tuturor colegilor şi prietenilor care m-au susţinut de atâta timp, mulţumesc pentru gândurile frumoase, urările şi încurajările primite de pretutindeni, din partea atâtor oameni, mulţumesc pentru încrederea acordată şi îndeplinirea acestui vis”, a declarat Simona, imediat după cursă.

Foto: Simona Dumitrescu / Facebook

Women’s Marathon la The North Pole Marathon 2017

  1. Frederique Laurent (FRA) 6:21.03 hrs
  2. Simona Dumitrescu (ROM) 6:35.41 hrs
  3. Kit Ching Yiu (HKG) 6:37.18 hrs
  4. Heidi Makilammi (FIN) 7:51.59 hrs
  5. Jimena Taracena (MEX) 7:57.22 hrs

DESPRE CATENA RACING TEAM

Palmaresul obţinut de cei peste 600 membri Catena Racing Team (preşedinte Dr. Radu George) între 2014 și 2016, este unul impresionant: 171 de podiumuri (45 medalii de aur, 69 medalii de argint, 57 medalii de bronz) şi numeroase premii şi diplome speciale. La acestea se adaugă organizarea a patru ediții ale Campionatului Național de Fotbal și trei ediții ale Campionatului Național de Handbal Feminin “Prinde Aripi”, dar și trofeele și podiumurile cucerite de echipa națională de fotbal CRT. Numai în 2016, membrii CRT au cucerit aproape 100 de podiumuri (27 locuri I, 38 locuri II, 32 locuri III), în 41 de competiții, la categoriile individual, echipe (duatlon, triatlon, semimaraton, maraton) și cu echipa națională de fotbal. Sportivii au concurat la MTB, alergare (cros, semimaraton, maraton, alergare montană, beach run), duatlon, triatlon, tenis de câmp, tenis de masă, fotbal, tir sportiv.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share