Banner

Angajații profită de minivacanța dintre 1 și 5 iunie. Cei mai mulți au planuri aproape de casă, dar și la munte sau pe litoral

Ziua Internațională a Copilului este un prilej pentru angajați de a petrece câteva zile libere în familie, iar apropierea dintre 1 iunie, weekend și zilele libere de Rusalii a creat contextul pentru o minivacanță cu impact minim asupra zilelor de concediu.

Cei care au reușit să obțină liber de la angajator și pe 2 iunie, ca să facă punte cu toate celelalte zile libere legal, și-au făcut deja planuri, iar faptul că locurile la trenurile spre litoral și Valea Prahovei sunt deja ocupate aproape în totalitate anunță o vacanță aglomerată.

Mai mult de jumătate dintre respondenții la un sondaj bestjobs nu vor lucra în 1-5 iunie sau sunt deja în concediu de la începutul acestei săptămâni, iar mulți dintre cei care rămân activi se așteaptă ca 2 iunie să fie o zi lejeră. Doar 12 la sută vor lucra în toată această perioadă, inclusiv în zilele libere legal de 1 și 5 iunie.

Dintre cei care și-au luat concediu, aproape jumătate preferă să rămână în oraș și au plănuit activități în afara locuinței. Mulți dintre ei încearcă să evite aglomerația și să petreacă timpul alături de copii, familie și prieteni. Alți 20 la sută vor petrece în afara orașului în care locuiesc. Aproape 30 la sută au cel puțin doi copii, iar aceste zile libere reușesc să le aducă o bucurie în plus, fiindcă au ocazia să petreacă mai mult timp alături de ei.

“Alăturarea acestor zile libere legale a dat șansa multor angajați români să-și ia timp suplimentar pentru relaxare și încărcare a bateriilor, mai ales după un început de an destul de aglomerat pentru cei mai mulți dintre ei. În plus, pentru părinți, această minivacanță este ocazia perfectă de a investi în relația cu copiii lor, iar ziua de 1 iunie reușește astfel să-și îndeplinească scopul. Unele companii au acordat și beneficii extrasalariale, un motiv în plus de bucurie pentru angajați, înainte de începerea sezonului de vară”, spune Ana Vișian, Marketing Manager bestjobs.

Peste 25 la sută dintre respondenți au primit beneficii extrasalariale din partea angajatorilor: o zi liberă în plus la minivacanță, bani sau un coș cu alimente sau dulciuri pentru copii.

Sondajul bestjobs a fost realizat în luna mai, cu participarea a 946 utilizatori de internet.

DESPRE BESTJOBS

Cu o experiență de peste 22 de ani în domeniu, este una dintre cele mai importante platforme de recrutare online din România. În orice moment, aici sunt peste 35.000 de joburi și 4,6 milioane de profesioniști conectați la piața muncii.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share