OMV Petrom oferă 120 de burse de specializare în IT&C pentru tineri din București și Pitești

Digital Nation și OMV Petrom extind programul de Burse Generația Tech în București și Pitești, iar OMV Petrom va acorda 120 de burse pentru tinerii de 15-24 de ani, aflați în căutare de specializare și conversie profesională în domenii-cheie din IT&C.

Bursele Generația Tech oferă formare și specializare gratuită în Competențe digitale și Dezvoltare web – nivel începător sau intermediar și sunt destinate tinerilor cu vârste între 15 și 24 de ani, cu domiciliul în București sau Pitești și care au cunoștințe de bază de limba engleză, pot susține un ritm intens de studiu timp de patru luni și doresc să deprindă aptitudinile necesare pentru a avea o carieră în domeniul tech.

Tinerii vor beneficia de pregătire profesională în competențe digitale și dezvoltare web de nivel începător sau avansat și, după absolvire, de sprijin în carieră, prin ateliere de angajabilitate ce le vor facilita obținerea de joburi sau internship-uri în IT&C, la companii locale.

“Succesul pe care l-am avut în ultimii ani ne demonstrează cât de mare este nevoia tinerilor români de a dobândi competențe digitale și de a beneficia de ajutor la angajare. Scopul nostru este să derulăm acest program an de an, pentru tot mai multe orașe din România, și să oferim pieței muncii tineri profesioniști competenți, care să-și găsească locul potrivit în companii autohtone sau care să se dezvolte ca antreprenori”, spune Paul Apostol, fondator Digital Nation.

Conform unui studiu pe LinkedIn, angajatorii au nevoie de un mix de competențe în continuă schimbare. Dacă știu să recunoască și să dobândească aptitudinile cele mai căutate de pe piața muncii, tinerii pot avea un avantaj la începutul carierei. În timp ce competențele “soft” cerute de companii tind să se schimbe, cele mai căutate aptitudini cu componente IT&C evoluează rapid, datorită în mare parte transformării continue a tehnologiei moderne.

Programul Generația Tech este răspunsul Digital Nation la nevoile de digitalizare ale României, o țară în care doar 29 la sută din populație are competențe digitale de bază și doar șapte la sută a participat la un program de training sau educație continuă, ceea ce face ca România să fie pe ultimul loc în Europa în termen de index de digitalizare, conform raportului de țară McKinsey, Rise of the Digital Challengers (2019).

Ajuns la a patra ediție, programul de specializare în IT&C Generația Tech a demarat în 2019, cu sprijinul Google.org, și a produs peste 1.700 de noi specialiști în IT & digital, din peste 20 de orașe. Peste 90 la sută dintre cursanții care au participat la atelierele de angajabilitate au ajuns la cel puțin un interviu cu o companie tech după absolvire, iar 32,5 la sută dintre ei au obținut primul lor job sau internship în IT, imediat după absolvirea cursurilor de formare.

Articolul anterior

O treime dintre angajații din România sunt nemulţumiţi de salariu. Jumătate n-au curaj să ceară o creștere salarială

Articolul următor

O treime dintre angajații Gebrüder Weiss România au o vechime de peste 5 ani în companie

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share