Polonezii de la Airly primesc o finanțare de 3,3 milioane de dolari și fac angajări în România

Airly angajează personal în România și deschide birouri în Marea Britanie și SUA. Până la finalul anului, își va dubla numărul de angajați.

Airly, startup-ul polonez în domeniul monitorizării calității aerului, primește o finanțare de 3,3 milioane de dolari, cu ajutorul căreia își va extinde rețeaua care utilizează inteligența artificială pentru măsurarea calității aerului la nivel global. Runda de finanțare a fost condusă de firstminute capital, un fond de investiții cu capital de risc pentru startup-uri, cu sediul în Londra, condus de Brent Hoberman și susținut de peste 70 de fondatori ai unor companii unicorn.

La strângerea de fonduri au participat și investitori de tip angel, ca fondatorul Uber, Garrett Camp, prin Expa, CEO-ul Bolt, Markus Villig, redactorul-șef și fondator al WIRED, David Rowan, fondatorul Pipedrive, Ragnar Sass, și Ferry Heilemann, co-fondator al Leaders for Climate Action. Și investitori anteriori, printre care Sir Richard Branson’s Family Office și Konstantin von Unger, membru al consiliului administrativ Henkel, au fost parte a acestei runde. Printre investitorii existenți se numără Giant Ventures și familia lui Sir Ronald Cohen.

Printre utilizatorii Airly se numără peste 600 de administrații locale și orașe din întreaga lume sau companii ca Philips, Virgin, Innogy, PwC, Veolia și Skanska. În România, rețeaua Airly de monitorizare a calității aerului a fost lansată în 2018, alături de Philips România, și include 115 senzori în 18 orașe. O parte din finanțarea primită va fi alocată pentru dezvoltarea și extinderea rețelei din România, pentru a oferi acces la date referitoare la calitatea aerului pe care îl respirăm în timp real și gratuit.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Airly oferă informații esențiale despre calitatea aerului și poate estima nivelul de poluare pentru următoarele 24 de ore, cu o verificabilitate de până la 95 la sută. Compania pune la dispoziția clienților o platformă cu informații despre calitatea aerului, prin instalarea de rețele de senzori ce urmăresc toți indicatorii-cheie de poluare. Departamentul de Cercetare și Dezvoltare al Airly poartă discuții cu marile companii din industria mobilității, pentru lansarea unor mașini și scutere echipate cu senzori, pentru urmărirea calității aerului, dar la o rezoluție și mai mare.

“Aerul poluat este o plagă pentru sănătatea noastră – e ca o pandemie ce avansează mai lent. Această finanțare ne va ajuta să ne extindem amprenta globală și să sprijinim astfel și mai multe orașe, companii și comunități, în demersul de informare despre calitatea aerului din jurul nostru. România va rămâne în strategia noastră de dezvoltare. Vom investi în structura companiei, vom face angajări și vom extinde rețeaua de senzori în mai multe orașe”, spune Wiktor Warchałowski (foto, centru), CEO și co-founder Airly.

Deși 62 la sută dintre guvernele lumii nu transmit date în timp real cu privire la calitatea aerului, Airly furnizează date predictive exacte, ultra-locale, pentru guverne, mass-media și companii, pentru a le sprijini direct în abordarea problemei poluării aerului. Platforma acționează ca un sistem de avertizare pentru poluare în timp real, la nivel de stradă, cu o precizie mai mare și la costuri mai mici pentru orașe și întreprinderi.

Pe lângă îmbunătățirea platformei și a algoritmilor care oferă informații despre calitatea aerului, Airly face investiții și în extinderea echipei și își consolidează echipele de vânzări, marketing și inginerie în mai multe țări. Compania are 35 de angajați și urmărește să dubleze acest număr până la sfârșitul anului, odată cu deschiderea de birouri și în Marea Britanie și SUA.

Articolul anterior

Una dintre cele mai mari platforme de comunicare online din lume va primi suport tehnic din Cluj-Napoca

Articolul următor

De ce a pierdut Hitler războiul: Soft Skills

Articole din aceeași categorie
Total
1
Share