Funcționarii publici din România pot studia gratuit în Japonia

OFERTĂ. YLP oferă două tipuri de programe de studii: Administraţia la nivel naţional (central) – School of Government și Administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance. / Foto: Ben Cheung

Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici (ANFP) facilitează personalului din administrația publică oportunitatea de studiu gratuit în Japonia.

Persoanele interesate își pot depune dosarele pentru obţinerea unei burse de studiu în Japonia, prin Young Leaders’ Program (YLP), derulat de Institutul Naţional de Studii Politice (GRIPS) din Tokyo.

Programul este promovat în România prin Ambasada Japoniei şi ANFP, este finanţat de Guvernul japonez și se adresează tinerilor funcţionari publici şi oficiali guvernamentali cu experienţă şi rezultate excelente în administraţia publică. YLP oferă două tipuri de programe de studii: Administraţia la nivel naţional (central) – School of Government și Administraţia la nivel teritorial (local) – School of Local Governance.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Programul, cu o durată de un an (octombrie 2021-septembrie 2022), se va finaliza cu obţinerea unei diplome de Master în Administraţia Publică/ Politici Publice, acordată de GRIPS. Condiţiile pe care candidaţii trebuie să le indeplinească sunt: vârsta de până în 40 de ani la 1 octombrie 2021, experienţă de minimum trei ani în administraţia publică (preferabil cinci), studii superioare, absolvite cu diplomă de licenţă, şi performanţe academice deosebite, și certificat care să ateste cunoaşterea limbii engleze: TOEFL/ IELTS sau echivalent.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Înscrierea se face pe baza unui dosar. Documentele şi formularele necesare pot fi descărcate din secțiunea Anunțuri/ Știri și Comunicate, de pe prima pagină a site-ului ANFP. Dosarele se depun la sediul ANFP (personal sau prin curier/ poștă), până pe 11 decembrie. Pentru informaţii suplimentare, persoana de contact este Bianka Gagea, tel. 0374 112 723, e-mail: bianka.gagea@anfp.gov.ro. Detalii despre YLP sunt disponibile şi aici.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share