Porsche Engineering își extinde echipa din România cu peste 20 la sută, în 2020

Subsidiara din Cluj a Porsche Engineering a încheiat anul 2019 cu o echipă de 200 de experți. Compania va continua să crească și va ajunge, până la sfârșitul anului, la 240 de angajați cu normă întreagă și 24 de studenți stagiari.

Porsche Engineering România a fost implicată în numeroase proiecte în domeniul Inteligenței Artificiale și al conducerii autonome, pentru principalele mărci ale grupului Volkswagen, și se află în avangarda evoluției industriei auto. “Am investit mult în proiecte de tip concept și în activități de producție, precum model based development și web development. Ne vom dezvolta competențele în ambele direcții, având în vedere că acestea sunt zonele de interes către care se îndreaptă piața auto”, declară Marius Mihailovici, director general Porsche Engineering România.

Odată cu creșterea suplimentară, compania clujeană este pregătită să-și extindă și spațiul de birouri, cu încă un etaj, cu o suprafață de circa 600 mp, în aceeași clădire în care se află acum. La Porsche Engineering România, studenți de top și experți lucrează împreună, în echipe naționale și internaționale, pentru a crea soluții tehnologice avansate pentru testarea, conducerea și siguranța mașinilor viitorului. Prin implicarea în mediul academic, Porsche Engineering le oferă constant șansa absolvenților programului de Master Porsche Engineering, de la Universitatea Tehnică din Cluj, să-și aprofundeze studiile, să devină stagiari și, dacă sunt printre cei mai buni, angajați cu normă întreagă ai companiei. 

Credem că te-ar interesa și: Cum am devenit “neangajabilă”

Compania recrutează în mare parte prin recomandări (50 la sută din totalul de noi angajați) și ofertează și experți români din străinătate, cărora le propune locuri de muncă motivante și bune, ca stimulent pentru a reveni în țară. “Munca pe care o desfășurăm și cultura pe care o construim la Porsche Engineering în Cluj sunt capabile să atragă o mulțime de specialiști de elită, care ajung aici în urma recomandărilor colegilor noștri. Asta spune multe despre atmosfera de lucru de aici și despre satisfacția muncii pe care oamenii o obțin din conceptele și proiectele în care sunt implicați. În ultimii doi ani, am reușit să aducem înapoi în țară experți români care lucrau în țări precum Marea Britanie, Spania sau Germania. Organizația noastră este o dovadă a faptului că locurile de muncă relevante și proiectele interesante pot angrena cele mai strălucite minți în conturarea viitorului industriei noastre”, spune Marius Mihailovici.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

Filiala din Cluj a Porsche Engineering este una dintre cele șapte locații de dezvoltare ale companiei și completează spectrul de servicii de inginerie furnizate de celelalte locații, din Weissach, Bietigheim-Bissingen (Germania), Praga, Ostrava (Cehia), Shanghai (China) și Nardò (Italia). Obiectivul principal al Porsche Engineering România este dezvoltarea de software și dezvoltarea de funcții auto, în strânsă legătură cu proiectarea de automobile. 

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share