Românii vor spații moderne de lucru și viață urbană pentru un echilibru între viața personală și profesională, cu mai puțin timp în trafic și mai mult cu familia

Conceptele moderne, ce îmbină lucrul cu viața urbană și oferă acces facil la spații de co-working, co-living, socializare și stare de bine, ar aduce mai mult echilibru între viața profesională și cea personală pentru aproape 26 la sută dintre angajații români, mai puțin timp petrecut în trafic (21 la sută) și mai mult timp alături de prieteni și familie (12,6 la sută), arată un sondaj inițiat de Genesis Property.

Pentru mai mult de șase din zece respondenți, campusul pentru stilul de viață al viitorului ar trebui să aibă parcuri și zone verzi. Pentru patru din zece, prioritatea constă în accesul facil la restaurante și cafenele, iar 38 la sută țin cont de zonele dedicate pentru activități de recreere.

YUNITY Park, dezvoltat de Genesis Property, este proiectat ca un campus dezvoltat în extensia biroului, ce oferă suportul urban pentru experiențe adaptate stilului modern de viață, pentru timpul petrecut la birou și cel personal sau social. Va avea multiple destinații dedicate interacțiunii sociale, un amfiteatru și o pădure urbană. Toate acestea sunt elemente ale unui concept complex destinat nevoilor oamenilor din viitor, nu doar din prezent.

“Conceptul de campus al viitorului este benefic pentru angajați și pentru locuitori, prin propria sa natură: proiecte compacte, ce pot fi traversate rapid pe jos. Vorbim despre zone în care oamenii pot accesa cu ușurință serviciile și facilitățile de care au nevoie, într-o plimbare de câteva minute. Acestea pot îmbunătăți calitatea vieții prin reducerea dependenței de mașini și creșterea oportunităților de activitate fizică, interacțiune socială, integrare reală într-o comunitate și acces rapid la produsele și serviciile necesare vieții de zi cu zi. Conceptul poate ajuta și la reducerea emisiilor de carbon și la îmbunătățirea calității aerului”, declară Andreea Petre, Cost & Contract Manager, Genesis Property.

Peste jumătate dintre angajați cred că un proiect de tipul campusul viitorului ar trebui realizat, în egală măsură, de autoritățile locale și de companiile private. Peste 87 la sută simt că un parc de birouri care oferă opțiuni de petrecere a timpului liber ar putea contribui la un mai bun echilibru între viața profesională și cea personală. Mai mult de opt din zece respondenți sunt de părere că un astfel de concept ar contribui semnificativ la economisirea timpului.

Sondajul Genesis Property privind “Campusul viitorului” a fost desfășurat, la nivel național, în octombrie 2022, prin platforma iVox, pe un eșantion total de 1.031 de utilizatori de internet din România. Circa 58 la sută dintre participanți sunt bărbați, aproape 72 la sută au între 20 și 45 de ani, iar peste 42 la sută au un venit net mai mare de 4.000 de lei.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share