SAS dă startul înscrierilor pentru ediția 2023 a hackaton-ului global, organizat de companie

Liderul global în analytics deschide înregistrările pentru ediția din 2023 a Hackaton-ului SAS.

Cea mai nouă iterație a acestui concurs pentru dezvoltatori orientați către inovare vine după un an în care proiectele câștigătoare au oferit soluții pentru a proteja micii agricultori de impactul schimbărilor climatice sau pentru a veni în sprijinul persoanelor cu dizabilități care trebuie să completeze formulare pe Internet, printre altele. Participanții de anul acesta, oameni hotărâți să contribuie la schimbare, au colaborat pentru a aplica în viața reală soluțiile propuse de inteligența artificială și de sisteme avansate de analytics.

SAS face apel către toate persoanele cu idei mărețe, experți în big data și novici, deopotrivă, dezvoltatori, studenți, startup-uri, dar și clienți și parteneri ai SAS, să creeze soluții ce pot fi introduse pe piață sau pot fi integrate în propriile lor organizații. Hackaton-ul din 2022 a reunit peste 1.300 de persoane din 75 de țări. 70 de echipe, care au reprezentat 135 de organizații, s-au calificat, iar peste 50 de echipe au prezentat studii de caz relevante în business. Dezvoltatorii interesați să ia parte la această nouă ediție se pot înscrie aici.

”Data scientists, dezvoltatori și alți entuziaști: vă invităm să analizați marile provocări pe care le găsiți în industria în care lucrați sau chiar în orașul în care locuiți. Cum puteți folosi tehnologiile SAS, aplicații open source și date, pentru a crea o soluție ce îmbunătățește lumea în care trăiți?”, transmite Einar Halvorsen, Senior Principal Manager la SAS.

Fiecare echipă va avea alocat un mentor SAS, acces gratuit la întreaga suită de software, lider în industrie, și o lună la dispoziție pentru a-și transpune viziunea în realitate. Participanții la hackaton-ul SAS 2023 vor primi acces și la alte resurse, între care laboratoare virtuale de învățare sau cursuri de formare.

Hackaton-ul SAS, sursă de inovare pentru participanți, indiferent de vârstă și de aptitudini

Doar 21 la sută dintre persoanele cu vârste între 16 și 24 de ani au competențe digitale, conform statisticilor Dataversity. În paralel, doar 24 la sută din forța de muncă la nivel global consideră că este complet competentă în sfera digitală. Multe persoane încă se străduiesc să înțeleagă ce beneficii poate aduce în lumea reală universul analytics. Hackaton-ul SAS oferă inspirație și experiențe la prima mână pentru începătorii în segmentul ITC, dar și pentru cei care vor să-și îmbunătățească aptitudinile.

Locul unde datele sunt puse în slujba binelui

Participanții de la edițiile anterioare au folosit platforma SAS Viya, disponibilă recent și în magazinul Microsoft Azure, învățarea automatizată, sisteme de modelare avansată, limbajul Python, dar și alte resurse, pentru a realiza proiecte precum următoarele:

Echipa LangTech: O echipă de data scientists din Camerun a documentat patru dialecte ale populațiilor indigene ale țării, pentru a le păstra moștenirea culturală și pentru a oferi servicii locale îmbunătățite și o reprezentare mai bună a vorbitorilor nativi la nivel național.

Echipa War on Cancer: În timpul ultimului hackathon SAS, analiștii au realizat sondaje în rândul utilizatorilor unei aplicații cu resurse pentru cei ce luptă cu cancerul, ca să aibă o înțelegere mai bună a parcursului pacienților la nivel emoțional și psihologic. Rezultatul final este o vastă colecție de informații care sprijină furnizorii de servicii de sănătate, dar și chatboții care ghidează pacienți către resurse privind sănătatea mintală.

Echipa JAKSTAT: Câștigătorii marelui premiu al hackaton-ului SAS din 2022 au creat o platformă pentru optimizarea fondurilor de ajutorare oferite în timpul pandemiei către micile întreprinderi ce formează majoritatea economiei indoneziene, sporind reziliența antreprenorilor în regiunea capitalei, dar și în restul țării.

DESPRE SAS

Este liderul soluțiilor de analytics. Prin servicii și soluții software inovatoare, sprijină și inspiră clienții din întreaga lume să transforme datele în informații valoroase.

Articolul anterior

Schimbare în Consiliul de Administrație al grupului Farmexim | Help Net, parte a concernului german PHOENIX group

Articolul următor

Angajații Prysmian din România primesc un bonus în acțiuni, pentru a face față turbulențelor economice

Total
0
Share