Banner

Singura femeie din România care conduce o afacere în domeniul explozivilor

Nitro Nobel, companie care împlinește șapte ani de existență în 2017, îi aparține Mihaelei Carată.

Absolventă a Facultății de Științe Politice din cadrul Universității București, Mihaela Carată a lucrat în domeniul contabil și bancar. În 2006, a descoperit domeniul expozivilor, odată cu o funcție într-o firmă de profil, în care a fost director adjunct și de operațiuni. În 2010, s-a considerat suficient de motivată pentru a-și crea propria firmă. Așa a luat naștere Nitro Nobel Group (NNG), un nume inspirat de prima firmă a lui Alfred Nobel.

Compania este cunoscută în industria explozivilor, din România și în mediul internațional, și pentru că este o afacere dezvoltată cu entuziasm și din pasiune pentru acest domeniu. Firma acoperă, pentru piața din România, toată gama de aparatură și servicii de consultanță necesare unor lucrări sigure și precise în exploatările miniere subterane și de suprafață. Activitatea NNG implică și autorizarea completă și însoțirea mărfurilor periculoase pe teritoriul României (tranzitul de armament, muniții, materii explozive, tehnică militară, substanțe periculoase).

Firma are în portofoliu detectoare LDS, aparate de măsură, echipament tip Chronos, explozoare pentru sisteme de inițiere electrice și neelectrice, sistem electronic de monitorizare, echipamente scanare laser și soluții software. Sunt trei tipuri de servicii pe care NNG le oferă clienților săi: tranzit, casă de expediții și transport agabaritic. În viitor, compania își propune să se dezvolte ca prestator de servicii locale și internationale, cu accent pe spiritul antreprenorial și excelența operațională, dar și pe respectul pentru oameni și mediu.

La șapte ani de când a fondat acest business, Mihaela Carată știe foarte bine că lucrează într-un domeniu în care siguranța și încrederea sunt foarte importante. Afacerea NNG a crescut și datorită rigorii și implicării angajaților și colaboratorilor din organizație. “În relațiile pe care le creăm, ne definesc transparența, încrederea și promptitudinea. Avem convingerea că doar cu aceste atribute se poate ajunge la succes. Furnizorii și partenerii noștri cred în aceleași valori ca ale noastre. Sunt oameni care continuă să se reinventeze și să fie autentici, pe o piață dinamică și competitivă. Ne manifestăm cu responsabilitate în acest domeniu, ce implică maximum de seriozitate, siguranță și profesionalism, iar mulțumirea clienților noștri înseamnă o creștere a acestui domeniu și o piață interesantă, cu un viitor aflat în evoluție”, spune Mihaela Carată.

În iulie 2016, Mihaela Carată a devenit vicepreședinte al Asociației Române în Domeniul Explozivilor și Ingineriei Împușcărilor, singura de acest profil din România, pe care a creat-o împreună cu partenerul său, Doru Anghelache. De-a lungul anilor, NNG a participat la conferințele tematice organizate în Europa, din doi în doi ani. Următoarea conferință – a noua Conferință Globală EFEE – are loc între 10 și 12 septembrie, la Stockholm, în Suedia.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share