“START! – Cariera ta începe acum”: Miele ajută peste 180 de elevi să facă primii pași în viitoarea carieră

Printr-un proiect co-finanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020, implementat în Regiunea Centru, 182 de elevi vor face stagii de practică la Miele Tehnica Braşov, în următorii doi ani.

Obiectivul general al proiectului “START! – Cariera ta începe acum” este acela de a crește rata de participare a elevilor la programe de învăţare la locul de muncă, “cu accent pe sectoarele economice cu potenţial competitiv”.

Grupul-ţintă va fi format din 182 de elevi, care urmează programe de studii de nivel de calificare 3 şi 4, și au domiciliul şi sunt înmatriculaţi la unităţi de învăţământ din regiunea Centru. Elevii înscrişi în grupul-ţintă vor participa la stagii de practică organizate la sediul Miele Tehnica și vor beneficia de consiliere în carieră.

Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești

Valoarea totală a proiectului este de 2.284.926,40 de lei. Finanţarea nerambursabilă acoperă 95 la sută din valoarea totală eligibilă, iar Miele Tehnica Braşov va contribui cu 114.249,61 de lei. Durata de implementare a proiectului este de 24 de luni, între 15 septembrie 2020 și 14 septembrie 2022.

Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele

La finalul proiectului, 41 de elevi îşi vor găsi un loc de muncă, 139 vor fi certificaţi, iar 13 vor urma studii/ cursuri de formare. 70 dintre participanți vor derula stagiile corespunzătoare a doi ani şcolari. Acest demers este parte integrată a programului “Parteneriat Strategic pentru Educaţie”, pe care Miele Tehnica îl desfăşoară la nivel local şi naţional.

Miele are în total 15 fabrici, dintre care opt pe piaţa-mamă în Germania şi câte una în Austria, România, Cehia, Polonia şi China. În Italia sunt două fabrici. Dintre cele 15 unități, două sunt de subansambluri – Braşov şi Gütersloh (Germania) -, iar restul de produse finite. În România, Miele are şi operaţiuni de retail şi distribuţie, operate separat.

Articole din aceeași categorie
Total
9
Share