11 participanți din opt țări au fost selectați anul acesta pentru a-și prezenta startup-urile în fața unui juriu format din investitori și fonduri de investiții din întreaga lume la Startup Avalanche, competiție organizată la Techsylvania de Risky Business, fondul clujean de investiții în startup-uri.
Premiul inițial a fost de 75.000 de euro, dar a fost dublat datorită calității ridicate a startup-urilor finaliste. Premiul de 150.000 de euro a fost oferit de platforma de investiții RocaX, Risky Business și Călin Văduva, fondator și CEO Fortech, cărora li s-a alăturat Voicu Oprean, fondator și CEO AROBS. Pentru a sprijini dezvoltarea finaliștilor, Fortech a oferit un premiu suplimentar de 50.000 de euro în servicii de dezvoltare software.
AgUnity, din Australia, este startup-ul câștigător al competiției. Gândit ca un „Alibaba pentru fermieri”, își propune să schimbe viața celor două miliarde de persoane din lume, parte a unor comunități izolate, care încă nu beneficiază de servicii bancare, printr-un produs mobil simplu, ce conectează micii fermieri cu serviciile esențiale de care au nevoie.
Credem că te-ar interesa și: Spune-mi ce ai făcut de COVID-19, ca să-ți spun ce fel de angajator ești
Techsylvania Startup Avalanche este o competiție axată pe oferirea unui grad ridicat de sprijin pentru startup-urile participante. Înainte de competiție, ele primesc asistență 1:1 de la echipa Risky Business pentru pregătirea strategiei, a produsului și prezentării. Alumnii Avalanche se alătură frecvent în sprijinirea noilor serii de startup-uri. După competiție, startup-urile beneficiază de întâlniri organizate individual cu investitori și fonduri de investiții.
Noua ta carieră poate începe aici – locuri de muncă în toate domeniile, în toate județele
Ediția aceasta, Avalanche a găzduit 11 echipe finaliste, din România, Australia, Canada, SUA, Israel, Germania, Elveția și Marea Britanie. Competiția a fost jurizată, în două etape, de investitori de tip angel și venture capital din întreaga lume. Printre ei s-au aflat Trae Stephens (Founders Fund & Anduril Industries), Irina Haivas (Atomico), Rohan Chandran (Angel Investor), Jenny Dreier (EQT Ventures), Jaco Fok (OMV Petrom), Cory Reid (Angel Investor), Trang Nguyen (Trusted Insight), Abdullah Al-Shaksy (Phaze Ventures), Brett Martin (Charge Ventures), David Gorodyansky (AnchorFree), Niko Bonatsos (General Catalyst), Alexandru Bogdan (RocaX), Călin Văduva (Fortech) și Bogdan Colceriu (Risky Business).
Techsylvania este un eveniment destinat pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu șapte ani de Oana Petruș și Vlad Ciurca. Scopul evenimentului este să devină un liant între comunitățile locale și cele mai noi tehnologii și tendințe, dar și de a crea oportunități de networking cu cei mai influenți oameni din industria IT. Numărul participanților la eveniment se mărește anual. La ultima ediție au fost prezenți peste 4.000 de participanți. Risky Business este primul fond de investiții în startup-uri de tip “early stage” din România, fondat la Cluj, în 2017, de 36 de antreprenori români din țară și străinătate.