Studenții la Facultatea de Limbi și Literaturi Străine pot face un prim pas spre viitorul job la Career Fest, luna aceasta

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine (ASLS), din Universitatea București, organizează, între 14 și 20 martie, pe Zoom, evenimentul Career Fest. Tema de anul acesta este “Work from where it works from you”.

Proiectul a luat naștere datorită nevoii studenților aflați la început de drum de a intra în contact cu specialiști în domeniu, ca să obțină toate informațiile necesare pentru alegerea jobului potrivit. Evenimentul se desfășura în sediul Facultății de Limbi și Literaturi Străine, însă, din cauza situației actuale, va avea loc în mediul online și în acest an, ceea ce înseamnă că mai mulți studenți vor putea să afle mai multe informații despre posibilitățile de angajare și să se familiarizeze cu piața muncii.

Career Fest va găzdui numeroase webinare prin care studenții își vor putea însuși detaliile de care au nevoie pentru a fi capabili să aleagă o carieră de succes. Vorbitorii de limbi străine vor intra în contact cu reprezentanții companiilor participante, care le vor prezenta posibilitățile de angajare disponibile, mediul de lucru și situațiile cu care se pot confrunta.

Fiecare companie va dispune de un stand virtual, unde își va prezenta ofertele de muncă. Detalii suplimentare despre proiect pot fi găsite pe pagina de Facebook ASLS România.

“Ce am învățat după Career Fest? Participarea la proiect m-a ajutat să mă dezvolt și să mă familiarizez cu piața muncii. Știu cum trebuie redactat un CV, așa încât să se facă remarcat într-un teanc de multe altele, știu cum să mă pregătesc de un interviu, dar și ce subiecte să ating în timpul lui și cum să relaționez cu angajatorul. Am învățat cum să mă respect și să-mi cer drepturile ca angajat, am fost încurajată să-mi mențin opinia în legătură cu ce merit într-un job și mi s-a prezentat o gamă largă de locuri de muncă”, spune Andreea Vlădescu, fostă participantă la eveniment.

Asociația Studenților din Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a fost înființată în 1999 și este singura asociație reprezentativă a facultății. Rolul său este să susțină și să reprezinte interesele studenților în raport cu conducerea facultății (Decanatul și Consiliul Facultății), să-i ajute în ceea ce privește mișcarea de reprezentare studențească, dar și pe plan profesional și personal.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share