Swiss Village: Mica Elveție de lângă Sibiu

Care este primul gând care îți vine în minte atunci când se vorbește despre Elveția? Atunci când vezi eticheta Swiss Made, știi că ai față un produs pe care te poți baza oricând, planificat meticulos, executat precis și serios, și care are o calitate superioară. Acesta este și atuul elvețienilor de la Max Development, care construiesc ansamblul rezidențial Swiss Village, la ieșirea din Sibiu spre Cisnădie.

„Paradoxal, tradiționala calitate elveţiană nu are nimic spectaculos. Rareori este <la modă>, pentru că tocmai acesta este secretul ei: nu epatează decât prin constanță. Este de încredere și chibzuită. Durează mai mult şi este, astfel, mai valoroasă. În construcții, pentru a avea succes, nu se poate lucra decât într-un singur mod: durabil”, este concluzia la care a ajuns dezvoltatorul ansamblului, Max Schweizer, după decenii de experiență în construcții, în Elveția. Până în 2008, cele mai multe locuințe noi se vindeau încă din faza de proiect. Odată cu stoparea bruscă a boom-ului imobiliar, comportamentul cumpărătorului român s-a schimbat radical: acesta a devenit mai sensibil la nivelul prețului, este mai atent la detalii și la ce se întâmplă și după achiziționarea locuinței. Înainte, se grăbea să devină proprietar, indiferent de cost. Era interesat mai degrabă de nivelul finisajelor și mai puțin de infrastructură sau zonă.

Graba cu care mulți români au cumpărat locuințe a avut efect de bumerang. Mulți caută acum soluții pentru a reduce pierderile de energie sau pentru a scăpa definitiv de igrasie. Înainte de a achiziționa o locuință, fără să lase deoparte gradul de confort, cumpărătorul trebuie să se întrebe și cât de ieftin va locui, nu doar cât de ieftin cumpără locuința propriu-zisă. Costurile post-cumpărare pot însemna câteva procente importante din valoarea achiziției. „Am luat în calcul toate aceste aspecte înainte de a pune piatra de temelie a ansamblului. Este un cartier nou, în care confortul se îmbină cu utilul, pentru a da naștere căminului perfect”, spune Max Schweizer.

„Gustul” copilăriei

Locuințele din Swiss Village au luat forma unor case înşiruite. Opțiunea pentru acest gen de construcție nu a fost întâmplătoare: este un concept apreciat în toată Europa, pentru că urmărește cel mai bun raport calitate-preţ. Fiecare imobil a fost gândit astfel încât să asigure necesarul de funcționalitate al unei familii, fără a crea costuri suplimentare inutile și pierdere de timp. Planificarea flexibilă a spațiului interior permite adaptarea caselor la cerințele de confort personal ale fiecărui proprietar. „Am locuit mulţi ani într-un cartier asemănător cu Swiss Village. Copiii noştri au crescut acolo. Și-au făcut mulți prieteni și n-au mai vrut să ne mutăm în altă parte. Într-un astfel de ansamblu rezidențial, strada privată este, în același timp, loc de joacă pentru copii și o zonă în care cei mari pot socializa. În faţa casei este zona comună, iar în spatele casei este partea mai ferită, mai personală”, explică Max Schweizer.

Max Development reprezintă o echipă de arhitecţi şi constructori elveţieni de renume, cu o experienţă internaţională vastă. Construcţiile sunt pasiunea lor, după cum ei înșiși mărturisesc. Locuințele din Swiss Village au la bază un concept modern și respectă fidel standardele elvețiene de construcţie. Casele sunt cochete și au un design clasic. Celelalte investiții făcute în Sibiu – restaurantul Max, de pe strada Ocnei, este cea mai cunoscută dintre ele – sunt garanția lor pentru un maximum de durabilitate şi eficienţă. Swiss Village înseamnă mai mult decât un complex rezidenţial – aduce un stil de viaţă 100% european și reprezintă o investiţie excelentă din toate punctele de vedere. Atmosfera civilizată, siguranţa, confortul şi un sistem de dotări modern reprezintă premisele pentru a forma o adevărată comunitate în această zonă. Compartimentările bine gândite, practice și ingenioase ale spațiului interior, o gamă completă de utilități publice necesare unei locuințe, zone verzi, spații de recreere, dar și accesul facil la infrastuctura Sibiului, completează oferta Swiss Village”, afirmă dezvoltatorii complexului.

Şantierul Swiss Village

Locația este un atu în plus al ansamblului rezidențial Swiss Village. Cartierul este în Sibiu, dar nu are nimic din tumultul orașului. O veritabilă oază de liniște, cu o vedere de vis, spre Munții Făgăraș, și cu spațiu generos pentru fiecare locatar. Complexul rezidențial este amplasat pe Calea Cisnădiei, la ieşirea din Sibiu. Shopping City, cel mai mare parc de retail din Transilvania, este la o aruncătură de băț. Accesul la cele mai apropiate școli, grădinițe ori magazine se face în câteva minute. Cei care vor să cumpere o casă pot vizita şantierul Swiss Village, pentru a vedea cum „cresc” casele, de la podea – cu izolarea ei mai puţin vizibilă, dar extrem de importantă – la ţigle şi la izolarea acoperişului. „Ca să ai încredere într-o casă, trebuie s-o cunoști – la fel ca și în cazul oamenilor. Noi arătăm cu plăcere fiecare pas spre construirea unei locuinţe moderne şi cum trebuie să arate un şantier bine organizat. Stadiul şantierului și casa prototip pot fi văzute oricând”, spune Max Schweizer.

Costuri reduse

Dacă o casă şi-a meritat banii, vei afla după prima iarnă, atunci când vei plăti facturile de încălzire. Știați că aproximativ jumătate din căldura necesară pentru încălzirea unei locuințe, în timpul iernii, poate fi economisită, în cazul unei izolări termice adecvate? În locuințele izolate corect, va fi mai cald cu cel puțin patru grade, iar facturile la întreținere scad cu 40 la sută. Nu întâmplător, în România se consumă de trei ori mai mult agent termic decât este necesar. „Casele înşiruite au la exterior doar jumătate din suprafață. Vecinul vă ajută să economisiţi, iar dumneavoastră îl ajutați pe el. Casele din Swiss Village sunt izolate excepţional deasupra, dedesubt şi lateral, iar ferestrele pe sistem termopan au structura de sticlă cea mai performantă”, arată Max Schweizer.

articol publicat în sb.business – ediția de primăvară 2012

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share