TE Connectivity, unul dintre liderii mondiali în tehnologie, deschide un centru de cercetare în Timișoara

Lider mondial în tehnologie și soluții de conectivitate și senzori pentru medii dure, folosite într-o varietate de industrii, TE Connectivity va deschide, în clădirea de birouri United Business Center (UBC) 2, din proiectul mixed-use Iulius Town, un centru de cercetare.

TE Connectivity a închiriat în UBC 2 circa 550 mp. În jur de 35 de ingineri vor crea și vor dezvolta soluții de senzoristică, folosite în aeronautică, transporturi rutiere, feroviare și industriale, medicină, energie, Internet of things (IoT) și multe altele, produse în fabrica din Timișoara, aflată printre principalele unități de producție din Europa ale companiei. TE Connectivity are la nivel global 80.000 de angajați și peste 8.000 de ingineri, care operează în circa 140 de țări.

Inaugurarea sediului din UBC 2 va deschide noi oportunități pentru timișorenii interesați să lucreze într-o industrie ce cuprinde segmente precum mechanical design, electronic engineering, software development, process engineering, știința materialelor, fizică, prin crearea de noi locuri de muncă în perioada următoare. Anul trecut, echipa TE Connectivity a ajutat la iluminarea Republicii Camerun și a livrat, în trei săptămâni, 100.000 de conectori.

“TE Connectivity, un jucător important pe piața soluțiilor de conectică și senzoristică, a ales Timișoara ca locație strategică pentru activitatea sa de R&D din Europa, profitând de amprenta industrială bogată și de potențialul ridicat de creștere din regiune. UBC 2 din Iulius Town a fost o alegere firească. Ne dorim să fim cât mai aproape de punctele-cheie ale mediului de business și tehnologic din Timișoara”, declară Cristian Nicora, managerul departamentului R&D Engineering Timișoara.

Despre noutatea pe care o aduce compania pe piața muncii din Timișoara, Cristian Nicora spune că este activitatea însăși, care îmbină în mod dinamic mai multe discipline clasice. “Ținta noastră este să beneficiem de tendințele globale ale tehnologiei, cum sunt digitalizarea, sustenabilitatea mediului, electromobilitatea și smart everything, astfel încât, pe termen mediu, să creștem volumul activității și să dublăm numărul personalului în fiecare an”.

UBC Timișoara este parte din cel mai amplu proiect de regenerare urbană din România, Iulius Town. Cu trei clădiri de birouri premium, a căror suprafață totală este de 50.000 mp închiriabili, UBC reprezintă o comunitate de business, cu peste 30 de companii multinaționale și mai mult de 5.000 de angajați, formată în decurs de trei ani. UBC 2 are o suprafață totală închiriabilă de 18.000 mp, desfășurați pe 12 niveluri.

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share