Trei sferturi dintre angajați au suferit de burnout în ultimii cinci ani. 81 la sută nu se simt ajutați de companie să treacă peste momentele de epuizare

Circa 76,5 la sută dintre angajații români spun că au trecut prin cel puțin un episod de burnout în ultimii cinci ani, conform unui sondaj realizat luna trecută de platforma Undelucram.ro, cea mai mare comunitate online a angajaților din România.

54 la sută dintre angajați au trecut prin mai multe episoade de burnout, în ultimii cinci ani, iar 22,5 la sută printr-un singur moment de epuizare generată de muncă. În jur de 20 la sută nu știu să identifice starea de burnout și doar trei la sută nu au trecut prin astfel de momente.

Circa 32 la sută dintre angajați spun că starea de burnout le-a fost cauzată de volumul foarte mare de muncă, 24,7 la sută de cultura companiei, 24,2 la sută de managerul cărora le raportau și 13,3 la sută de lipsa concediilor de odihnă.

Angajații: Companiile nu ne ajută să trecem peste burnout

Pe de altă parte, 81 la sută dintre angajați declară că nu au primit ajutor din partea angajatorului pentru a trece peste această stare. Doar cinci la sută s-au simțit ajutați de compania în care lucrau.

În ceea ce privește acțiunile concrete pe care le iau companiile pentru ca angajații lor să beneficieze de zile de concediu, în jur de 43,7 la sută dintre salariați sunt încurajați să-și ia zile libere. Circa 25,8 la sută afirmă că nu există acțiuni concrete de informare despre importanța concediului, 19,3 la sută nu sunt încurajați să-și ia zile de odihnă, iar 12 la sută nu se simt încurajați să-și ia concediu pentru că nu are cine să-i înlocuiască.

“Tot mai mulți români suferă de burnout din cauza volumului mare de muncă, dar și din cauza lipsei de leadership a managerilor. Pe de altă parte, pandemia și lipsa unei delimitări clare între spațiul pentru muncă și cel pentru viață personală i-a făcut pe mulți să petreacă și mai multe ore lucrând. Sondajul ne arată din nou că angajatorii ar trebui să fie tot mai atenți la stareade bine a angajaților și să implementeze acțiuni concrete. Un exemplu este încurajarea oamenilor să-și ia concediu”, spune Andra Pintican, director de marketing al Undelucram.ro.

De altfel, doar 42 la sută dintre respondenți se relaxează complet și închid tot ce ține de muncă atunci când sunt în vacanță, 39 la sută se ocupă de urgențe, iar 18,5 la sută își verifică în mod constant e-mailul.

La momentul realizării sondajului, aproximativ 60 la sută dintre respondenți fuseseră în vacanță sau aveau de gând să facă acest lucru; 25,8 la sută nu doreau să meargă în vacanță, iar 13,4 la sută erau nehotărâți.

Dintre cei care urmau să plece în concediu sau făcuseră deja asta. Vacanța în țară a fost o opțiune pentru 41,1 la sută dintre respondenți, un concediu în străinătate pentru 32,4 la sută, iar 26,4 la sută plănuiau să petreacă acasă câteva zile libere. Înainte de pandemie, 71 la sută dintre angajați mergeau în vacanță în fiecare an.

Pentru acest sondaj au răspuns 3.016 angajați cu vârsta peste 18 ani.

DESPRE UNDELUCRAM.RO

Este cea mai mare comunitate online a angajaților din România, cu peste 750.000 de potențiali angajați pe platformă și peste 500.000 de contribuții lăsate de utilizatori despre companiile la care lucrează, interviuri de angajare sau oferte salariale. Platforma pune la dispoziția angajaților și Salariometru – un instrument online pentru compararea salariilor din România, un calculator de salariu și resurse pentru dezvoltarea carierei precum modele de CV, topul angajatorilor și articole despre industrie.

Articolul anterior

Daniela Micușan (Majorel): "Toți avem nevoie să facem parte din ceva important, care schimbă în mod pozitiv viețile oamenilor"

Articolul următor

Un startup austriac lansează o aplicație mobilă de banking pentru freelancerii români și nevoile lor de business

Articole din aceeași categorie
Total
0
Share